Hlavní obsah

Ruský kapitán Tarpiščev nechce Šarapovovou ve finále Fed Cupu

MOSKVA

Nehrající kapitán ruského týmu Šamil Tarpiščev pro finále Fed Cupu nenominuje světovou dvojku Marii Šarapovovou. Tenistka žijící na Floridě si měla v prvním kole a semifinále odbýt debut v týmové soutěži, ale pokaždé se s odkazem na zdravotní problémy omluvila. Pro zářijový boj o trofej s obhájkyněmi z Itálie ji kapitán vynechá rovnou.

Článek

Šarapovová se za omluvu před semifinále ve Spojených státech amerických dočkala ostré kritiky ze strany ruské tenisové veřejnosti, podle mnohých vůbec nechce reprezentovat. Rusky bez ní i bez zraněné Světlany Kuzněcovové vyhrály o víkendu v USA 3:2. Finále si zahrají v Moskvě 15. a 16. září.

Tarpiščev bude ve finále znovu spoléhat na tenistky, které nastoupily v předchozích zápasech. "Prostě mám pocit, že by nebylo správné tentokrát pozvat Šarapovovou. Neudělám moc změn v týmu, který hrál proti Američankám," řekl s tím, že v případě uzdravení povolá jen Kuzněcovovou.

Tarpiščev bude mít v září nabitý program. Dělá nehrajícího kapitána i u ruského daviscupového týmu, který od 21. do 23. září hraje semifinále proti Německu.

Reklama