Hlavní obsah

Kdo letos vyhrál grandslamy a kdo dal nejvíce es? Hráčky se při netradiční zkoušce zručnosti a paměti bavily

Šen-čen/Praha
Aktualizováno

Letošní sezona bude brzy minulostí. Nejlepší tenistky roku ještě usilují o body a vítězství na prestižním Turnaji mistryň v Šen-čenu, když ale zrovna nehrají, rozhodně se nenudí. WTA pro ně připravuje nejrůznější zábavu. Třeba v podobě hry, při níž si vyzkoušely zručnost i paměť zároveň. Podívejte se, jak to deblistkám, včetně Kateřiny Siniakové a Barbory Krejčíkové šlo.

Foto: Aly Song, Reuters

Česká tenistka Karolína Plíšková po zkaženém míči v zápase s Elinou Svitolinovou z Ukrajiny.

Článek

Do ruky dostaly zmenšený plastový kurt s míčkem a zábava může začít. WTA si během Turnaje mistryň pro nejlepší letošní deblistky připravila zajímavou hru. Během ní totiž prošly nejen zkouškou zručnosti a postřehu, ale zároveň si vyzkoušely svou paměť, co všechno vědí o této sezoně.

Hry se zúčastnily dvojice Kateřina Siniaková a Barbora Krejčíková, Gabriela Dabrowská a Sü I-fan, Anna-Lena Grönefeldová a Demi Schuursová, Čchan Chao-čching a její sestra Latisha Chan, Samantha Stosurová a Čang Šuaj a Kristina Mladenovicová s Timeou Babosovou. A užily si spoustu legrace.

Tenistky musely nejdříve zalovit v paměti a odpovědět na otázky, které ženské deblové páry letos ovládly všechny čtyři grandslamy. To šlo Krejčíkové, která správně zodpověděla vítězky, jak French Open Mladenovicovou s Babosovou, tak US Open Arynu Sabalenkovou s Elise Mertensovou.

Avšak otázka, která hráčka letos svým soupeřkám nadělila nejvíce es, už byla pro dua větším oříškem. Na Karolínu Plíškovou si nevzpomněla ani její krajanka Siniaková. Nejdůležitější ale bylo, že se tenistky při hře náramně bavily a přišly také na jiné myšlenky.

Reklama