Hlavní obsah

Zverev si zajistil Turnaj mistrů a může obhajovat titul

Paříž/Praha

Alexander Zverev je sedmým účastníkem Turnaje mistrů a může v Londýně na prestižní závěrečné akci sezony obhajovat titul. Německý tenista získal jistotu ve středu krátce před půlnocí poté, co Ital Matteo Berrettini překvapivě vypadl ve druhém kole.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Alexander Zverev v Paříži vyřadil Fernanda Verdasca a může se těšit na Turnaj mistrů.Video: sntv

 
Článek

Zverev se v O2 areně od 10. listopadu ocitne ve společnosti Španěla Rafaela Nadala, Srba Novaka Djokoviče, Švýcara Roger Federera, Daniila Medveděva z Ruska, Rakušana Dominica Thiema a řeckého debutanta Stefanose Tsitsipase.

Dvaadvacetiletý Němec si zahraje Turnaj mistrů potřetí za sebou a pokusí se navázat na loňský senzační úspěch. "Samozřejmě jsem rád, že jsem se znovu kvalifikoval. Loňský titul byl vrcholem mé dosavadní kariéry, na O2 arenu mám skvělé vzpomínky," řekl Zverev. Jistotu získal po porážce Berrettiniho s domácím Jo-Wilfriedem Tsongou.

O posledním osmém účastníkovi se rozhodne v těchto dnech na Masters v Paříži. Berrettini bude čekat, jak si povedou jeho dva konkurenti. Francouz Gaël Monfils si Turnaj mistrů zajistí, pokud v Paříži dojde do finále, Švýcar Stan Wawrinka by musel turnaj vyhrát.

Reklama