Hlavní obsah

Roddick má blízko čtvrtému finále v Indianapolis

PRAHA

Už jen jedno vítězství dělí amerického tenistu Andyho Roddicka od toho, aby počtvrté postoupil do finále v Indianapolis. Vítěz turnaje z let 2003 a 2004 nasazený jako číslo jedna se po výhře nad Korejcem I Hjong-tchekem probojoval do semifinále, v němž bude jeho soupeřem Kanaďan Frank Dancevic.

Článek

Roddick si zkomplikoval zápas s I Hjong-tchekem prohraným tie-breakem druhého setu, ale třetí sadu jasně ovládl 6:1 a porazil Korejce podeváté v desátém vzájemném utkání. „Ve druhém setu jsem byl moc opatrný," kál se Američan, který se opíral tradičně o dělový servis a zahrál 16 es.

Dvaadvacetiletý Dancevic zdolal Rusa Igora Kunicyna a postoupil do svého vůbec prvního semifinále v kariéře. Přitom rodák z Niagara Falls v letošní sezóně nevyhrál na žádném turnaji víc než jeden zápas, ale v Indianapolis se mu daří.

Ve čtvrtfinále ho nerozhodilo ani přerušování zápasu kvůli dešti, zápas se dohrál až za devět hodin. „Byl to náročný den. Když jsme šli do šaten už potřetí, byl jsem z toho na nervy," uvedl Dancevic, první kanadský semifinalista turnaje ATP od roku 2001. Zbylé dva čtvrtfinálové zápasy byly kvůli zpoždění programu zaviněnému deštěm odloženy.

Čakvetadzeová míří za dalším titulem 

Po vítězství na turnaji v Cincinnati v minulém týdnu má ruská tenistka Anna Čakvetadzeová blízko k dalšímu triumfu ve Stanfordu, kde postoupila už do semifinále. Nejvýše nasazená hráčka zdolala v pátek Slovinku Katarinu Srebotnikovou ve třech setech.

O účast ve finále bude Čakvetadzeová hrát s turnajovou trojkou Danielou Hantuchovou, která si poradila s osmnáctiletou Běloruskou Olgou Govorcovou. Slovenská tenistka postoupila do semifinále popáté v sezoně.

Druhou dvojici tvoří Rakušanka Sybille Bammerová a jediná nenasazená semifinalistka Sania Mirzaová z Indie. Ta díky přítomnosti početné skupiny krajanů v hledišti sklidila po vítězství nad loňskou finalistkou Patty Schnyderovou ze Švýcarska největší ovace ze všech úspěšných čtvrtfinalistek.

"Je nás víc než miliarda, proto zažívám něco, co asi jiná hráčka na 35. místě světového žebříčku nepoznala. Ale jsem na to zvyklá a beru to jako výhodu," uvedla Mirzaová po výhře na čtvrtou nasazenou hráčkou turnaje s dotací 600 tisíc dolarů.

INDIANAPOLIS
Dvouhra - čtvrtfinále:
Dancevic (Kan.) - Kunicyn (Rus.) 6:4, 7:6, (7:3), Roddick (1-USA) - I Hjong-tchek (6-Korea) 6:3, 6:7 (7:9), 6:1, Querrey (USA) - Blake (2-USA) 7:6 (8:6), 6:7 (4:7), 7:6 (7:4), Tursunov (3-Rus.) - Nišikori (Jap.) 6:1, 6:4.
STANFORD
Dvouhra - čtvrtfinále:
Čakvetadzeová (1-Rus.) - Srebotniková (7-Slovin.) 4:6, 6:2, 6:2, Hantuchová (3-SR) - Govorcovová (Běl.) 7:5, 6:3, Mirzaová (Ind.) - Schnyderová (4-Švýc.) 7:6 (7:2), 6:1, Bammerová (8-Rak.) - Osterlohová (USA) 6:2, 6:1.

Reklama

Související témata: