Hlavní obsah

Tenisové překvapení? Štěpánek už není trenérem Dimitrova

Sofie/Praha

Bývalý skvělý český tenista Radek Štěpánek už podle všeho není trenérem Grigora Dimitrova. 28letý Bulhar podle serveru sportlive.bg oznámil na tiskové konferenci ve své zemi, že je aktuálně bez kouče. Nadále však prý pokračuje v konzultacích s legendárním Američanem Andrém Agassim.

Foto: Česká sportovní / Pavel Lebeda

Radek Štěpánek už není trenérem Grigora Dimitrova.

Článek

Rodák z Haškova začal spolupracovat letos v polovině května se Štěpánkem, jehož  úkolem bylo nakopnout uvadající kariéru hráče, jemuž se předpovídala budoucnost grandslamového šampiona. Český kouč jej však dostal do péče v době, kdy se Dimitrov trápil v páté desítce žebříčku.

Přes počáteční neúspěchy si však nakonec Dimitrov v závěru sezony zahrál třeba semifinále US Open a naposledy i semifinále turnaje Masters v Paříži a posunul se na 20. místo v rankingu.

Bulhar nyní podle svých slov s angažováním nového kouče nespěchá. „Nepanikařím s tím, že bych si měl rychle najít trenéra," uvedl.

A nijak blíže nerozvedl, jak a i kdy k ukončení spolupráce se Štěpánkem došlo. „Vždy jsem si myslel, že když nemám nikoho vedle sebe, je těžké trénovat. V posledních měsících jsem však udělal věci, které bych jinak neudělal. Některé z nejlepších výsledků jsem během sezony dosáhl, když jsem byl bez kouče. Asi musíte mít svobodu, abyste se našli," řekla bulharská hvězda.

Zároveň potvrdila, že dál zůstává v kontaktu s Agassim: „Je vždy k dispozici, když s ním potřebuji mluvit. Je to doslova tenisová encyklopedie."

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články