Hlavní obsah

Je zpět! Jedna z nejtalentovanějších tenistek se po několika operacích vrátila vítězně na kurty

Houston/Praha

Dokázala to! Po více než roce a půl se vrátila na kurty a vítězně. Cici Bellisová po několika operacích zápěstí a lokte už zase může hrát. Na turnaji nižší kategorie WTA v Houstonu postoupila z kvalifikace a vyhrála i úvodní kolo v hlavní soutěži. „Jsem tak šťastná, že jsem tady,“ přiznala talentovaná tenistka.

Foto: Sport.cz

Cici Bellisová už zase může hrát.

Článek

Když loni v březnu vypadla na turnaji v Miami v úvodním kole, vůbec ji nenapadlo, že se na kurty vrátí až za více než rok a půl. Jenže bolesti zápěstí a lokte, které ji již nějakou dobu limitovaly, byly vážnější, než se obecně myslelo. Vyšetření ukázala trhliny v zápěstí a následovala první operace.

Jenže pak přišly další. Americkou tenistku začal trápit loket. Zjistilo se, že jedna kost tlačí na druhou, a tak muselo dojít k jejímu zkrácení. To ale nebylo vše. Opět se ozvalo zápěstí a musela na třetí operaci. Když už to vypadalo, že by letos na jaře mohla talentovaná Bellisová opět naplno trénovat, začala jí ruka otékat.

Ukázalo se, že titanová destička, kterou ji tam voperovali byla příliš velká a musela tedy ven. Bývalá juniorská světová jednička, která se dokázala prosadit i mezi dospělými, tak musela zase znovu začít s rehabilitací. Ale nevzdala se, i přesto všechno se stále chtěla vrátit na kurty. Dokázala to.

Na turnaji v Houstonu jí udělili divokou kartu a bývalá světová pětatřicítka se uplynulou neděli probojovala z kvalifikace do hlavní soutěže. Návrat to byl vítězný a usměvavé Bellisové se dařilo i v úvodním kole, když porazila dvě stě osmatřicátou hráčku světa Ellen Perezovou 6:3 a 6:2. Teď ve druhém kole ji čeká její krajanka Varvara Lepchenková, které v žebříčku patří sto šedesáté sedmé místo.

„Cítím se skvěle. Sice to byl zatím ošklivý tenis, ale zvládla jsem to,“ uvedla Bellisová na webu tennisworldusa.org. „Odteď se to bude zlepšovat. Jsem tak šťastná, že můžu opět cestovat a zapojit se do soutěžního dění. Jsem tak šťastná, že jsem tady,“ dodala dvacetiletá tenistka.

Reklama

  4 : 6, 6 : 7 Hanfmann - Menšík 4 : 6, 6 : 7 konec
20240425T15 : 00:00+0200
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann
Menšík
  6 : 4, 1 : 6, 6 : 2 Macháč - Ruusuvuori 6 : 4, 1 : 6, 6 : 2 konec
20240425T11 : 10:00+0200
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč
Ruusuvuori