Hlavní obsah

Je rozhodnuto! Berdych končí kariéru. Rozloučí se na luxusní scéně

Praha

Je konec! Nejlepší český tenista posledních let a daviscupový hrdina Tomáš Berdych definitivně uzavře kariéru. 34letý hráč, jehož dlouhodobě sužují problémy s levou kyčlí, už žádný další zápas na okruhu ATP nepřidá, přesto se bude loučit na té nejblyštivější scéně - na londýnském Turnaji mistrů, kde svým fanouškům zamává v sobotu.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Tenista Tomáš Berdychukončí kariéru.

Článek

Rodák z Valašského Meziříčí připustil ukončení aktivní kariéry už po letošním US Open, kde prohrál v prvním kole s americkým mladíkem Jensonem Brooksbym. Informaci o jeho definitivní rozlučce v londýnské O2 areně sdělil deníku Blesk tenistův otec Martin.

„Že bych hrál ještě v příští sezoně? To si myslím, že už je hodně nereálné," naznačil Berdych po brzkém konci na letošním US Open. „Nemůžu servírovat, nemůžu se pořádně ani ohnout, což je v tenise dost blbý. Vždyť já nejsem schopen se ani hýbat," popisoval své zdravotní trable.

Z následného turnaje v Petrohradu se odhlásil a bylo jasné, že skeptické předpovědi ohledně dalšího pokračování kariéry se nezadržitelně blíží svému naplnění.

Někdejší finalista Wimbledonu, semifinalista z US Open, Australian Open, Roland Garros i US Open a dvojnásobný daviscupový šampion odehrál letos jen dvacet zápasů.

V kariéře to nejdále dotáhl na čtvrtou pozici v žebříčku ATP, celkem na okruhu vyhrál 13 turnajů a na prize money vydělal dohromady 29 491 328 dolarů (cca 680 milionů korun). Aktuálně mu na žebříčku patří 103. místo.

Reklama

Související témata: