Hlavní obsah

Světovou jedničkou nebude. Přesto měl Djokovič pro svého přemožitele jen slova chvály a obdivu

Londýn/Praha

Sezonu mohl zakončit jako světová jednička. Avšak vypadnutí už ve skupině na Turnaji mistrů v Londýně ho připravilo o další úspěch. Novak Djokovič z toho ale rozhodně nešílí a uznává, že Roger Federer, se kterým o postup do semifinále hrál, byl prostě lepší. „Zasloužil si vyhrát, má můj nesmírný obdiv,“ prohlásil srbský tenista.

Foto: Toby Melville, Reuters

Novak Djokovič na šestý triumf na Turnaji mistrů letos nedosáhne.

Článek

Očekávala se obrovská bitva. Vždyť o postup do semifinále na Turnaji mistrů hrály dvě legendy. Roger Federer s Novakem Djokovičem. Avšak utkání tentokrát probíhalo v režii jen jednoho z nich. Federer si s Djokovičem poradil 6:4 a 6:3 a po necelé hodině a čtvrt mohl slavit.

Svého rivala navíc připravil o možnost zakončit sezonu jako světová jednička. I když Djokovič s takhle rychlým vypadnutím na prestižním turnaji nepočítal, uznal, že Federer si semifinále zaslouží. „Byl lepším hráčem ve všech ohledech, zasloužil si vyhrát,“ uvedl Djokovič na webu ATP.

„Skvěle servíroval, výborně se pohyboval a i dobře returnoval. Myslím, že dělal dobře úplně všechno,“ chválil švýcarského tenistu. „Nedokázal jsem přečíst jeho hru. Z mé strany to byl špatný zápas,“ líčil Djokovič s tím, že dvacetinásobný grandslamový vítěz je pro něj stále obrovským vzorem, který ho inspiruje.

„Má můj nesmírný obdiv. To, čeho dosáhl a co stále na kurtu předvádí, je fenomenální. Je stále vzorem i pro mě,“ ocenil soupeře. Djokoviče ještě čeká příští týden finále Davis Cupu. V utkání s Federerm ho ale zabolelo v lokti. „Zbytek utkání jsem mohl hrát, tak doufám, že to bylo jen rychlým pohybem, který jsem udělal a nebudu teď mít problém držet raketu,“ dodal šestnáctinásobný grandslamový vítěz.

Reklama

Související témata: