Hlavní obsah

ATP vyšetřuje podezřelé sázky na Davyděnkovu porážku

SOPOTY

Vedení tenisové organizace ATP vyšetřuje podezřele vysoké sázky na zápas Nikolaje Davyděnka s outsiderem Martinem Vassalo Arguellem ve druhém kole turnaje v Sopotech. Podle agentury AP bylo na prohru nejvýše nasazeného hráče a světové čtyřky, která čtvrteční duel ve třetím setu skrečovala, vsazeno celkem sedm miliónů dolarů.

Článek

Na podezřelé okolnosti utkání upozornila britská internetová sázková kancelář Betfair, která nezvykle vysoké sázky na výhru argentinského outsidera přijala. A to dokonce i poté, co Davyděnko bez potíží vyhrál první set 6:2.

Společnost označila zápas za podezřelý a stáhla ho z nabídky. Podle jejího ředitele Marka Davise byl na outsidera vsazen desetinásobek obvyklé celkové částky. "Něco určitě nebylo fér. Sázky byly hodně divné," řekl agentuře AP. "Proto jsme okamžitě informovali ATP, zápas stáhli z nabídky a vsazené peníze vrátili," dodal s tím, že by neměl být problém vypátrat lidi, kteří na Arguella vsázeli.

"Doufám, že se nestalo nic špatného a Nikolaj hrál fér a snažil se vyhrát navzdory zranění," řekl v pátek Arguell. "Jsem nemile překvapený z toho, co se teď děje. Vůbec se mi o tom nechce mluvit," dodal.

Davyděnko po utkání prohlásil, že si zhoršil zranění prstů na levé noze. "Za normálních okolností bojuji vždy až do konce. Bolest už ale nešla vydržet a kdybych pokračoval dál, mohl bych si přivodit mnohem vážnější zranění," prohlásil ruský tenista.

Reklama

Související témata: