Hlavní obsah

Isner vyřadil i Monfilse a je ve Washingtonu ve finále

Americký tenista John Isner nečekaně postoupil do finále turnaje ve Washingtonu, jehož pořadatelé mu po zranění Fernanda Gonzaleze udělili divokou kartu. Více než dvoumetrový hráč, který se na okruhu ATP představil teprve podruhé, porazil v sobotním semifinále Francouze Gaela Monfilse ve třech setech a o titul se v neděli utká s nejvýše nasazeným krajanem Andym Roddickem.

Článek

Až 416. hráč světového žebříčku vyřadil ve Washingtonu například Brita Tima Henmana a Němce Benjamina Beckera. Ve čtvrtfinále dokázal Isner opět těžit ze své výjimečné výšky 205 centimetrů a druhému nasazenému Němci Tommymu Haasovi nasázel třicet es. Také téměř dvouapůlhodinové semifinále pak rozhodl stejně jako všechny předchozí zápasy v tie-breaku třetího setu.

Dvaadvacetiletý Američan nemohl svému úspěchu uvěřit. "Kdybych v tomhle týdnu vyhrál jen jediný zápas, byl by to pro mne úspěch. A já už jich vyhrál pět," řekl Isner, který proti Monfilsovi přidal do své bilance dalších 23 es. Soupeři nepomohlo do finále ani to, že byl v tomto ohledu ještě o dva servisy úspěšnější.

Finále turnaje v San Diehu obstarají Šarapovová a Schnyderová

Maria Šarapovová zastavila v sobotním semifinále tenisového turnaje v San Diegu vítězné tažení ruské krajanky Anny Čakvetadzeové, která usilovala o třetí triumf na okruhu WTA za sebou. Obhájkyně titulu zvítězila 6:3, 6:2 a ve finále se v neděli utká se Švýcarkou Patty Schnyderovou.

Šarapovové pomohlo proti vítězce turnajů ze Cincinnati a Stanfordu, která předtím vyhrála dvanáct zápasů za sebou, především výborné první podání. "První set byl docela náročný, ale po prvním brejku v druhé sadě to už naopak šlo až nečekaně hladce," řekla po utkání nejvýše nasazená tenistka, která kvůli potížím s ramenem nehrála od vyřazení ve wimbledonském osmifinále.

V druhém semifinále turnaje dotovaného částkou 1,34 miliónu dolarů zvítězila Schnyderová nad další Ruskou Jelenou Dementěvovou 7:6 a 6:0. V druhé sadě Švýcarka svou soupeřku jasně přehrála, proměnila však až sedmý mečbol.

Washington - semifinále:
Isner (USA) - Monfils (9-Fr.) 6:7 (4:7), 7:6 (7:1), 7:6 (7:2).
San Diego - semifinále:
Šarapovová (1-Rus.) - Čakvetadzeová (3-Rus.) 6:3, 6:2, Schnyderová (11-Švýc.) - Dementěvová (9-Rus.) 7:6 (7:4), 6:0.

Reklama

Související témata:
  4 : 6, 2 : 6 Macháč - Sinner 4 : 6, 2 : 6 konec
20240327T20 : 00:00+0100
Macháč vs. Sinner
Macháč vs. Sinner
Macháč
Sinner