Hlavní obsah

Ohromující, neuvěřitelné, emotivní. Tsitsipas nemohl po jízdě na horské dráze zisku titulu uvěřit

Londýn/Praha

Jako na horské dráze si připadal Stefanos Tsitsipas během finále Turnaje mistrů v Londýně. Řecký tenista prohrál s Dominicem Thiemem úvodní set v tie breaku, avšak poté utkání dokázal otočit a po setech 6:7, 6:2 a 7:6 se mohl radovat ze svého zatím nejcennějšího titulu v kariéře. „Věřím, že jsem blízko stát se i grandslamovým šampionem,“ prohlásil po strhující bitvě talentovaný mladík.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Sestřih finále Turnaje mistrůVideo: sntv

 
Článek

Když loni ovládl Turnaj mistrů do jednadvaceti let, doufal, že díky tomu bude v další sezoně ještě silnější a lepší. A byl. Na Australian Open se dostal až do semifinále, poté vyhrál turnaje v Marseille a Estorilu a k tomu přidal ještě několik dalších finálových účastí.

Fantastickou sezonu pak završil obrovským úspěchem na Turnaji mistrů, který jako první Řek v historii ovládl. Už ve skupině předváděl skvělou hru. Poradil si s Alexanderem Zverevem, Danillem Medveděvem a s Rafaelem Nadalem prohrál až po velké bitvě. Avšak to už měl semifinále jisté. V něm si pak vyšlápl na legendárního Rogera Federera.

Ve finále na něj čekal další talent, avšak už o něco zkušenější Dominic Thiem. Úvodní set trval přes hodinu a dospěl až do tie breaku, který získal rakouský tenista. Tsitsipase to však nakoplo, Thiema dostal pod tlak a druhou sadu ovládl hladce 6:2. Ta třetí už však nabídla zase pořádnou bitvu, z níž odešel jako vítěz Tsitsipas.

„Bylo to jako na horské dráze,“ prohlásil Tsitsipas na webu ATP. „To, že držím teď tuto trofej, je něco ohromujícího. Tenhle turnaj byl neuvěřitelný, a tak emotivní,“ líčil své pocity šestý hráč světa. „Atmosféra tady byla vynikající. Děkuji všem, kteří mi tady fandili, motivovali jste mě, cítil jsem se jako doma,“ vyprávěl dojatý tenista.

Tento úspěch jednadvacetiletého Tsitsipase natolik nabudil, že si troufá říci, že by brzy mohl získat i nějaký grandslam. „Myslím, že moje hra se postupně zlepšuje. Letos jsem porazil několik špičkových hráčů, a to mi dodalo sebevědomí. Věřím, že jsem blízko stát se i grandslamovým šampionem. Vím, jsou to silná slova, ale mám pocit, že už tam patřím,“ dodal Tsitsipas, který nedávno přiznal, že poté, co razantně omezil sociální sítě, se cítí lépe a dokáže se mnohem více soustředit na tenis.

Reklama

Související témata: