Hlavní obsah

Tohle se nečekalo! Žádné legendy, kouč grandslamových šampionek má překvapivé angažmá

S koncem ženské tenisové sezony se rozjela také řada trenérských rošád. Překvapivý tah zvolil německý kouč Sascha Bajin, který nedávno ukončil spolupráci s bývalou deblovou světovou jedničkou Kristinou Mladenovicovou a nyní začal spolupracovat s vycházející ukrajinskou hvězdou Dajanou Jastremskou. Spekulovalo se přitom, že povede krajanku Angelique Kerberovou či vracející se legendu Kim Clijstersovou.

Foto: Sport.cz

Ukrajinská tenistka Dajana Jastremská.

Článek

Bajin dovedl Japonku Naomi Ósakaovou ke dvěma grandslamovým titulům, ale aktuální světová trojka se s ním rozešla v únoru po triumfu na Australian Open.

"Jsem nadšená a nemůžu se dočkat, až naše spolupráce začne. Věřím, že mi pomůže dosáhnout mých cílů," uvedla devatenáctiletá Jastremská, která letos vyhrála dva turnaje WTA. V říjnu se 22. hráčka světa rozloučila s belgickým koučem Olivierem Jeunehommem.

S novým trenérem vstoupí do příští sezony i bývalá světová jednička Němka Angelique Kerberová, která se poslední dobou na kurtu trápí. Na její přípravu bude dohlížet krajan Dieter Kindlmann, který dříve trénoval Rusku Anastasiji Pavljučenkovovou, Britku Lauru Robsonovou či Američanku Madison Keysovou, které pomohl do finále US Open.

Reklama