Hlavní obsah

Odejde, až bude nejlepším v historii, tvrdí o Djokovičovi jeho otec

Praha

Je šestnáctinásobným grandslamovým vítězem, pětkrát vyhrál Turnaj mistrů a dlouho kraloval světovému žebříčku. Stále ale nemá dost. Novak Djokovič chce být podle svého otce nejlepším hráčem v historii a teprve poté se s kariérou rozloučí. K tomu, aby se jím stal, mu má pomoci i legendární Goran Ivaniševič, se kterým se dohodl na další spolupráci.

Foto: Tony O'brien, Reuters

Srbský tenista Novak Djokovič.

Článek

Dokáže to? Překoná Rogera Federera v počtu vyhraných grandslamů a Jimmyho Connorse v počtu vyhraných turnajů? Podle otce Novaka Djokoviče totiž bývalá světová jednička bude hrát tak dlouho, dokud všechny nenechá za sebou. „Bude nejlepším tenistou všech dob, a dokud se jím nestane, tak bude pokračovat ve své kariéře,“ tvrdí Srdjan Djokovič na webu tennisworldusa.org. Jeho syn tak má co dělat.

Jimmy Connors během své kariéry vyhrál sto devět titulů. Srbský tenista jich má zatím sedmasedmdesát. K překonání Connorse tak má mnohem blíž fenomenální Federer, který jich získal už sto tři a stále má chuť pokračovat v kariéře a vítězit. Reálněji tak vypadá, že by Djokovič mohl dohnat Federera v počtu grandslamů.

Těch má Djokovič šestnáct a Federer dvacet. Mezi nimi je však ještě Rafael Nadal, který jich vyhrál už devatenáct a také stále ještě hraje. Světová dvojka si tak uvědomuje, že ho nečeká žádný lehký úkol. Pro úspěch se Djokovič rozhodl udělat cokoliv. Během letošního Wimbledonu byl jeho poradcem bývalý chorvatský tenista Goran Ivaniševič

Teď se Djokovič s wimbledonským vítězem dohodl na další spolupráci. „Máme podobnou kulturu, naše mentalita je hodně podobná, rozumí mi. Mám k němu obrovskou úctu, protože byl nejlepším tenistou našeho regionu a vždy jsem chtěl být jako on. Náš vztah je skvělý. Doufám, že s ním se stanu nejlepším hráčem historie,“ dodal Novak Djokovič.

Reklama

Související témata: