Hlavní obsah

Federerova exhibice? Hvězda dostane pořádný balík!

Zatímco elitní tenisté testují v Madridu nový formát Davisova poháru, legendární Roger Federer společně s Alexanderem Zverevem z Německa si závěr sezony vyplnili exhibičním turné po Jižní a Střední Americe. Během šesti dnů sehrají pět duelů v pěti různých zemích. Zadarmo to rozhodně není, ba naopak. Odměna je přímo pohádková!

Foto: Tony O'brien, Reuters

Roger Federer je v tyto dny na exhibici v Jižní a Střední Americe.

Článek

Podle tamních médií si švýcarský rekordman v počtu grandslamových titulů přijde na rovných 10 milionů dolarů, inkasuje tedy dva miliony za zápas. Během necelého týdne tak vydělá víc než za celý rok na prize money z turnajů ATP.

Dva z plánované porce soubojů už mají oba protagonisté za sebou. V Santiagu de Chile vyhrál Federer ve třech setech 6:3, 4:6 a 6:4, ve středeční odvetě v argentinské metropoli Buenos Aires zase vládl o 16 let mladší Zverev (7:6, 7:6). V pátek je na pořadu třetí měření sil v kolumbijském hlavním městě Bogotě, zbývajícími zastávkami budou v sobotu Mexico City a v neděli Quito v Ekvádoru.

Zájem o vystoupení tenisového Maestra je enormní, tribuny jsou napěchované k prasknutí. „Za lístek na Federera jsem dal svůj celý měsíční plat," napsal na sociálních sítích jeden z chilských příznivců 38leté sportovní legendy.

Federerův majetek se odhaduje na 410 až 450 milionů eur (v přepočtu přes 10 miliard korun), podezřívat tenisovou ikonu z chamtivosti však rozhodně nelze. Svoji třídu dokazuje i mimo kurty. Mimo jiné i tím, že nadace pod jeho jménem už věnovala více než 50 milionů dolarů, díky čemuž se například dostalo více než milionu afrických dětí přístupu ke vzdělání, připomínají média.

Reklama