Hlavní obsah

Federer vyřadil Štěpánka, ten oznámil rozchod s Hingisovou

MONTREAL

Radka Štěpánka nepustil do finále turnaje v Montrealu nejtěžší možný soupeř Roger Federer. Nejlepší tenista světa porazil v sobotním semifinále českého hráče 7:6 a 6:2 a bude v neděli obhajovat loňské vítězství. Štěpánek po zápase oznámil rozchod s Martinou Hingisovou.

Článek

Ve skvělé formě hrající Štěpánek byl nicméně v prvním setu fenomenálnímu Švýcarovi vyrovnaným soupeřem. Oba tenisté si drželi podání, oba odvrátili tři brejkboly a jednoznačný nebyl ani tie-break. Šestadvacetiletý Federer se sice ujal vedení 6:3, nevyužil však ani jeden ze tří setbolů. Za stavu 6:6 ale opět získal výhodu a tentokrát už set zakončil.

Druhou sadu a celý zápas poté prakticky rozhodl třetí game, v němž osmadvacetiletý Štěpánek ztratil servis a tradičně precizně hrající Federer už utkání dominoval. Štěpánka porazil za hodinu a 21 minut a připsal si proti němu třetí vítězství v kariéře.

Štěpánek a Hingisová se rozešli
Očekávaná tenisová svatba mezi Radkem Štěpánkem a Martinou Hingisovou se neuskuteční. Osmadvacetiletý český hráč v sobotu totiž oznámil, že jeho vztah s bývalou světovou jedničkou po zhruba roce a půl skončil.
Štěpánek zveřejnil zprávu o rozchodu prostřednictvím mluvčího profesionální organizace ATP. "Radek mě požádal, abych oznámil, že se on a Martina Hingisová rozešli. Zůstanou dobrými přáteli," řekl mluvčí agentuře Reuters na turnaji v Montrealu, kde Štěpánek prohrál v semifinále s Rogerem Federerem.
Český tenista tak potvrdil spekulace, které se ohledně jeho vztahu v posledních týdnech vyrojily. Až dosud však informace o rozchodu se Švýcarkou česko-slovenského původu, s níž se loni v zimě zasnoubil a požádal ji o ruku, popíral.

Díky postupu do semifinále si nicméně Štěpánek vydělal rovných 100 000 dolarů a může očekávat, že se výrazně posune ze současné 60. příčky světového žebříčku. Z posledních 14 zápasů má výrazně úspěšnou bilanci 12 výher a pouhých dvou porážek.

"Hrál jsem tady během čtyř dnů proti třem hráčům z elitní dvanáctky, což je dobré znamení na mojí cestě zpět. Jsem schopný soupeřit s těmi absolutně nejlepšími," řekl Štěpánek, jenž před půl rokem uvažoval kvůli problémům se zády o ukončení kariéry.

V sobotním utkání ho mrzely nevyužité šance, kdy dostal Federera do problémů, ale nedokázal ho zlomit. "Proti hráčům, jako je Roger nebo Rafa (Nadal), nedostanete tolik šancí. Přijdou možná jednou za set, možná vůbec. A proto když tu šanci máte, musíte ji využít. A to já dnes nedokázal," dodal český tenista.

Federerův nedělní soupeř vzejde ze semifinálového souboje mezi Rafaelem Nadalem a Novakem Djokovičem.

MONTREAL: Dvouhra - semifinále:
Federer (1-Švýc.) - Štěpánek (ČR) 7:6 (8:6), 6:2.

Reklama

Související témata: