Hlavní obsah

Federera vyzve ve finále v Montrealu srbský tenista Djokovič

MONTREAL/LOS ANGELES

Srbský tenista Novak Djokovič bude finálovým soupeřem Rogera Federera na turnaji Masters v Montrealu. Třetí nasazený hráč zastavil po brilantním výkonu světovou dvojku Rafaela Nadala a španělského vítěze turnaje z roku 2005 porazil 7:5 a 6:3. Djokovič upravil svoji nepříznivou bilanci s nejlepším světovým antukářem a vyhrál podruhé ze sedmi vzájemných zápasů.

Článek

"Tohle je jedno z největších vítězství v mojí kariéře," radoval se dvacetiletý Srb, kterému stačily k triumfu dva využité brejkboly.

Ve nedělním finále bude mít pátý pokus na to, aby získal poprvé skalp švýcarské světové jedničky. Federer v semifinále vyřadil ve dvou setech Radka Štěpánka.

V Los Angeles hrají o titul Ivanovičová s Petrovovou

V srbském a ruském semifinále tenisového turnaje v Los Angeles se v sobotu radovaly z postupu hráčky, které nebyly papírovými favoritkami. Ruský duel se nakonec nekonal, protože nejvýše nasazená Maria Šarapovová vzdala turnajové čtyřce Nadě Petrovové kvůli svalovému zranění na noze, bitvu srbských soupeřek pro sebe rozhodla třetí nasazená Ana Ivanovičová po třísetovém vítězství nad dvojkou Jelenou Jankovičovou.

Finalistky se utkají o svůj druhý letošní titul, mírně lepší bilanci má se třemi výhrami z pěti vzájemných zápasů devatenáctiletá Srbka.

Ve finále čtyřhry je česká tenistka Květa Peschkeová, jež po boku Australanky Rennae Stubbsové slavila hladké semifinálové vítězství nad argentinsko-ruským párem Dulková, Kirilenková.

Muži - Montreal:
Dvouhra - semifinále:
Djokovič (3-Srb.) - Nadal (2-Šp.) 7:5, 6:3.
Čtyřhra - semifinále:
Bhúpathí, Vízner (8-Indie/ČR) - B. Bryan, M. Bryan (1-USA) 6:2, 4:6, 12:10.
Ženy - Los Angeles:
Dvouhra - semifinále:
Petrovová (4-Rus.) - Šarapovová (1-Rus.) bez boje, Ivanovičová (3-Srb.) - Jankovičová (2-Srb.) 4:6, 6:3, 7:5.
Čtyřhra - semifinále:
Peschkeová, Stubbsová (2-ČR/Austr.) - Dulková, Kirilenková (4-Arg./Rus.) 6:4, 6:1.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články