Hlavní obsah

Srbka Ivanovičová vyhrála turnaj v Los Angeles

LOS ANGELES

Srbská tenistka Ana Ivanovičová vyhrála turnaj v Los Angeles. Přemožitelka Lucie Šafářové v nedělním finále porazila 7:5 a 6:4 Rusku Naděždu Petrovovou a získala čtvrtý titul v kariéře. Posune se díky němu na čtvrté místo žebříčku WTA, výš ještě nebyla.

Článek

Ve čtyřhře se v Los Angeles z prvního letošního titulu radovala česká tenistka Květa Peschkeová. Společně s Australankou Rennae Stubbsovou ve finále smetly 6:0 a 6:1 nejvýše nasazený italsko-australský pár Mara Santangelová, Alicia Moliková.

Devatenáctiletá Ivanovičová ničila ruskou soupeřku především tvrdým forhendem. Petrovová po zápase uznala, že na tento úder nenašla zbraň. "Prostě do toho mlátí bez přemýšlení, myslím, že někdy ani neví, kam poletí. Ale v porovnání s ostatními hráčkami je to zdaleka nejlepší forhend," řekl poražená finalistka.

Ivanovičovou inspirovalo také vítězství jejího kamaráda z dětství Novaka Djokoviče v Montrealu, kde ve finále porazil Rogera Federera. "Věděla, jsem, že vyhrál, než jsem šla na kurt, takže to pro mě byl trochu větší tlak. Ale zkusila jsem podat co nejlepší výkon a jsem opravdu šťastná," radovala se Srbka.

LOS ANGELES:
Dvouhra - finále:
Ivanovičová (3-Srb.) - Petrovová (4-Rus.) 7:5, 6:4.
Čtyřhra - finále:
Peschkeová, Stubbsová (2-ČR/Austr.) - Moliková, Santangelová (1-Austr./It.) 6:0, 6:1.

Reklama

Související témata: