Hlavní obsah

Nadal, nebo Djokovič? Federer má jasno, kdo překoná jeho úspěchy

Praha

Otec Novaka Djokoviče nedávno prohlásil, že jeho syn bude hrát do té doby, dokud nepřekoná legendárního Rogera Federera a nestane se tak nejlepším tenistou všech dob. Fenomenální Švýcar si však myslí, že ho překoná spíš jiná hvězda. Jeho největší rival Rafael Nadal.

Foto: Tony O'brien, Reuters

Švýcar Roger Federer

Článek

Je dvacetinásobným grandslamovým vítězem, tenistům kraloval tři sta deset týdnů a na okruhu ATP zatím získal sto tři titulů a rád by ještě přidal další. Pro mnohé je nejlepším tenistou všech dob a bude těžké ho překonat. Skromný Roger Federer je tím poctěn, avšak s překonáním jeho výsledků to vidí trochu jinak.

Podle jeho slov budou překonány. Kým? Rafaelem Nadalem, nebo Novakem Djokovičem? „Je možné, že jako nejlepší hráč všech dob odejde z kurtů Rafa,“ uvedl Federer na webu news.com.au s tím, že Nadala i Djokoviče čeká ještě mnoho let kariéry a zápasů, avšak přece jen si teď myslí, že ho předežene Nadal.

„Je to vynikající chlapík, skvělý tenista, když se před jedenácti lety stal poprvé světovou jedničkou, kdo by řekl, že jí bude i letos,“ vysvětloval švýcarský tenista. „Mnoho lidí ho odepisovalo kvůli jeho zdraví, že nevydrží ten svůj styl hry. Ale našel způsob a letošní sezonu korunoval dvěma grandslamovými tituly,“ líčila světová trojka dál.

„Rafa byl úžasný už jako teenager. Předváděl fantastický tenis už v mladém věku. Hodně jsem se od nej naučil, je to opravdový šampion,“ chválil svého největšího rivala. „Naše vzájemné bitvy jsou nezapomenutelné,“ dodal Federer, který s Nadalem zatím sehrál čtyřicet zápasů, z nichž odešel šestnáctkrát jako vítěz.

Reklama

Související témata: