Hlavní obsah

Vítězka US Open Andreescuová je kanadskou sportovkyní roku

Toronto

Tenistka Bianca Andreescuová byla vyhlášena nejlepší kanadskou sportovkyní roku. Završila tak vydařenou sezonu, v níž triumfovala na US Open. Devatenáctiletá Andreescuová získala grandslamový titul jako první Kanaďanka v historii a sezonu, do níž vstupovala na 178. místě žebříčku WTA, zakončila jako světová pětka.

Foto: Sport.cz

Kanadská tenistka Bianca Andreescuová

Článek

"Jsem za to ocenění hrozně vděčná. Nečekala jsem to a to, že jsem ji získala jako první tenistka, je ještě víc neskutečné. Žádný z mých letošních úspěchů by nebyl možný bez podpory celé Kanady," uvedla v oficiálním prohlášení.

Andreescuová letos získala na okruhu WTA tři tituly. V březnu ovládla prestižní turnaj v Indian Wells, na němž startovala na divokou kartu. Další cennou trofej přidala na domácím turnaji v Torontu a sezonu korunovala triumfem na US Open, kde ve finále porazila Serenu Williamsovou.

Do finále ankety o kanadského sportovce roku se vedle Andreescuové dostali sprinter Andre De Grasse, golfistka Brooke Hendersonová, brankář šampionů NHL St. Louis Jordan Binnington a baseballista Mike Soroka.

Reklama

Související témata: