Hlavní obsah

Vaidišová byla před úspěšným návratem nervózní

NEW YORK

Po téměř dvou měsících nucené pauzy má za sebou nejlepší česká tenistka Nicole Vaidišová úspěšný návrat na kurty. Jak po vítězném duelu v prvním kole US Open přiznala, byla před zápasem s Ruskou Allou Kudrjavcevovou hodně nervózní.

Článek

Osmnáctiletá Vaidišová se naposledy představila v prohraném wimbledonském čtvrtfinále 5. července. Pak ji skolila mononukleóza, kvůli níž se musela odhlašovat z jednoho turnaje za druhým a na poslední grandslam sezóny jela rovnou "z voleje".

"Proto jsem dnes ráno byla hodně nervózní. Nevěděla jsem, co se bude dít, přece jen je taková velká pauza nezvyk," uvedla Vaidišová po úterním utkání pro Český rozhlas, které vyhrála za rovnou hodinu 6:1 a 6:2. "Jsem nadšená z toho, jak to dopadlo, i z toho, jak jsem hrála," netajila radost třináctá nasazená hráčka.

S o rok starší Kudrjavcevovou se utkala poprvé v kariéře a Ruska jí větší problémy nedělala. "Měla jsem zápas celou dobu pod kontrolou, nebyly tam žádné velké potíže," řekla favorizovaná Češka, jež ale nechtěla z úvodního vítězství dělat dalekosáhlé závěry. "Nebudu říkat, jestli takový výkon stačí na druhé kolo nebo na osmičku. Uvidí se v dalším zápase," dodala.

Herní pauzu během zápasu cítila

Dlouhou pauzu, vyplněnou nejprve pouze odpočinkem a pak tréninkem, v zápase cítila. "Po dvou měsících nicnedělání se dostat do zápasového rytmu je těžké. Údery hraje člověk pořád stejně, ale předvídavost a podobné věci člověk získá jen v utkáních, to se nemůže naučit na tréninku," uvedla Vaidišová.

Tentokrát ji zcela výjimečně nepotěšilo, že musela hrát na druhém největším kurtu Louise Armstronga. "Já hraju ráda na velkých kurtech, ale dneska jsem spíš chtěla být někde v rohu," řekla s úsměvem ke svým obavám z návratu.

Svou příští soupeřku Vaidišová ještě nezná, bude jí vítězka duelu mezi Flavií Pennettaovou z Itálie a Číňankou Šuaj Pcheng.

Reklama