Hlavní obsah

Vondroušová by se na turnaje mohla vrátit v Adelaide

Tenistka Markéta Vondroušová by mohla stihnout začátek sezony. Finalistka letošního Roland Garros by se podle trenéra Jana Hernycha mohla po operaci zápěstí levé ruky vrátit v půlce ledna v Adelaide.

Foto: Sport.cz

Markéta Vondroušová plánuje návrat na kurty.

Článek

"Upravujeme program podle toho, jak na tom je, ale chtěli bychom odjet do Adelaide a tam odehrát první turnaj," řekl Hernych ČTK při dnešním finále extraligy.

Dvacetiletá Vonroušová do hry nezasáhla a štvanickému klubu I. ČLTK pomohla k obhajobě titulu alespoň svými hlasivkami a tleskáním na lavičce. Po zářijovém chirurgickém zákroku totiž švihá levačkou s raketou do míče na kurtu zatím jen tři neděle. "Ne úplně naplno, ale už trénujeme," řekl Hernych.

Vše se obrací k dobrému?

Vondroušová odehrála skvěle první část roku. Dostala se do finále v Budapešti a v Istanbulu a bojovala o grandslamový titul na French Open. Před Wimbledonem ale pocítila bolest v ruce, v Londýně prohrála v 1. kole a z dalších turnajů se odhlašovala. V půlce září se podrobila operaci zápěstí a předčasně ukončila sezonu.

Dlouhá pauza byla pro rodačku ze Sokolova náročná. "Měla skvěle rozehranou sezonu, ale teď už se to snad zase obrací k dobrému," uvedl Hernych. Herně se mu v tréninku aktuálně světová šestnáctka líbí. "Ona je šikovná," konstatoval. "Spíš se uvidí v zápasech, aby hlavně ruka a obecně tělo vydrželo."

Příprava na kurtu začínala pozvolna. "Ruka je samozřejmě oslabená, měla osm týdnů sádru, ale snažíme se, aby byla fit do Austrálie," řekl Hernych a dodal, že všechno špatné je pro něco dobré. "Hodně dělala kondici a zesílila," řekl.

Do Austrálie by měla Vondroušová odletět začátkem ledna, turnaj Adelaide International s dotací 782.900 dolarů začne 11. ledna.

Reklama

Související témata: