Hlavní obsah

Berdych i Vaidišová postoupili do třetího kola US Open

NEW YORK

Nejlepší český tenista Tomáš Berdych postoupil bez větších problémů do třetího kola US Open. Jednadvacetiletý daviscupový reprezentant ve čtvrtečním duelu na newyorském grandslamu porazil 87. hráče světa Simona Bolelliho z Itálie po setech 7:5, 6:3 a 6:3.

Článek

Devátý nasazený Berdych měl utkání plně pod kontrolou. Udělal pouze šest nevynucených chyb, zaznamenal 14 es a ani jednou nečelil hrozbě ztráty podání. "Je to příjemná bilance, ale těch šest chyb bylo daných stylem jeho hry. Nešel do dlouhých výměn, takže stačilo vydržet ve hře a když byla šance, tak zakončit," řekl po zápase Berdych Českému rozhlasu.

Utkání bylo relativně vyrovnané do stavu 5:5, kdy český tenista prolomil soupeřovo podání a úvodní sadu získal. "Chvíli mi trvalo, než jsem si ho oťukal. Když jsem pak proměnil první šanci, šlo to dobře," pochvaloval si Berdych.

Přes druhé kolo prošel za 96 minut a čeká ho duel se Španělem Fernandem Verdaskem, který ve čtvrtek vyřadil ve třech setech Francouze Gillesa Simona. "Není to lehký soupeř," řekl Berdych k Verdaskovi, jehož letos porazil na antuce v Hamburku. "Tady to ale bude jiné. Uvidíme, jeho největší slabinou je nevyrovnanost," dodal český tenista.

Nečekaně už v prvním kole se rozloučil čtvrtý nasazený pár Martin Damm, Leander Paes, jenž tedy neobhájí svůj loňský newyorský triumf. Česko-indická dvojice podlehla po setech 7:6, 3:6 a 4:6 francouzskému duu Benneteau, Mahut.

Vaidišová vyřadila Pennettaovou

Tenistka Nicole Vaidišová, jež se vrací po téměř dvouměsíční přestávce způsobené mononukleózou, postoupila na US Open do třetího kola. Ve svém druhém duelu v New Yorku dnes třináctá nasazená Češka porazila Italku Flavii Pennettaovou 6:2 a 7:6.

Osmnáctiletá Vaidišová směřovala za relativně hladkým vítězstvím, situaci si však v závěru zkomplikovala. Za stavu 5:4 totiž podávala na vítězství v zápase, podání ale hladce ztratila. Následně se sice opět dostala do výhody ziskem soupeřčina servisu, ale ani za stavu 6:5 se nedokázala prosadit. Ve dvanácté hře si vypracovala pět mečbolů, které však většinou nevynucenými chybami zahodila, a Italka vyrovnala.

Česká favoritka po vyrovnání na 6:6 rozbila vzteky raketu, což ji viditelně uklidnilo. V tie-breaku totiž nedala Pennettaové šanci a po vítězství 7:0 postoupila do třetího kola. V něm se utká s izraelskou tenistkou Šahar Peerovou, s níž dosud jediný vzájemný zápas v roce 2005 na antuce vyhrála.

US OPEN 2007 - výsledky českých tenistů
Muži:
Dvouhra - 2. kolo:
Berdych (9-ČR) - Bolelli (It.) 7:5, 6:3, 6:3,
Čtyřhra - 1. kolo:
Benneteau, Mahut (Fr.) - Damm, Paes (4-ČR, Indie) 6:7 (1:7), 6:3, 6:4.
Ženy:
Dvouhra - 2. kolo
Vaidišová (13-ČR) - Pennettaová (It.) 6:2, 7:6 (7:0).
Čtyřhra - 1. kolo:
Morariuová, Shaughnessyová (13-USA) - Müllerová, G. Navrátilová (Něm./ČR) 6:2, 5:7, 6:1, Peschkeová, Stubbsová (6-ČR/Austr.) - Govorcovová, Pučkovová (Běl./Rus.) 6:4, 6:2, Daniiliduová, Woehrová (Řec./Něm.) - Cetkovská, Šafářová (ČR) 6:2, 5:7, 6:4.
Smíšená čtyřhra - 1. kolo:
Uhlířová, Aspelin (ČR/Švéd.) - Weinholdová, Sweeting (USA) 4:6, 6:3, 10:8, Peschkeová, Damm (5-ČR) - Sun Tchien-tchien, Knowle (Čína/Rak.) 6:4, 6:4, Čchuang Čch'-a-ťün, Erlich (8-Tchaj-wan/Izr.) - Bammerová, Čermák (Rak./ČR) 6:4, 6:3, Shaughnessyová, Paes (USA/Indie) - Husárová, Vízner (SR/ČR) 7:5, 6:3.

Reklama