Hlavní obsah

Vaidišová byla i přes prohru s Peerovou s US Open spokojená

NEW YORK

Česká tenistka Nicole Vaidišová se sice rozloučila s US Open už v třetím kole, po sobotní prohře 4:6, 6:3 a 6:7 se Šahar Peerovou z Izraele však v její mysli převládala pozitiva. Po vynucené pauze zaviněné mononukleózou se dokázala podle svých slov vrátit ke své hře rychleji, než předpokládala. Osmnáctiletá tenistka odolávala do poslední chvíle dvě hodiny a 32 minut trvajícího souboje.

Článek

Vaidišová dokázala odvrátit tři mečboly, ale čtyři chyby z forhendu během rozhodující zkrácené hry nakonec převážily v její neprospěch. "Mou útěchou je, že jsem nehrála dva měsíce. A odehrát tak náročný zápas v tak skvělé atmosféře, za to jsem šťastná," řekla po utkání novinářům. Ocenila však také výkon soupeřky. "Je to opravdu skvělá obranářka. Dostane zpátky více balonů než kterákoliv jiná hráčka."

Těsná prohra ji však mrzela. "Nikdo nechce prohrát, ale jsem spíše spokojená s tím, jak to tady vypadalo, včetně tohoto zápasu. Slzy tam určitě nebyly, nebyl důvod, abych to obrečela. Udělala jsem pro to maximum, hrála jsem, co se dalo, a nemám si co vyčítat," uvedla Vaidišová pro Český rozhlas.

Statistici jí proti Peerové napočítali 56 nevynucených chyb. "Po dvou měsících, kdy člověk leží měsíc a půl v posteli, myslím, že to je dobrý číslo. Ještě před dvěma týdny jsem ani nevěděla, zda tady budu moct hrát," svěřila se Vaidišová.

Dlouhá pauza se v některých momentech projevila

Osmnáctiletá hvězda světového tenisu na sebe zbytečně nekladla přehnané nároky. "Ten tréninkový výpadek tam byl znát, ale odcházím s tím, že jsem spokojená a vím, že do dvou tří týdnů budu moct zase hrát svůj nejlepší tenis," uvedla Vaidišová. V některých chvílích však podle ní bylo zřetelné, že dlouho nehrála. "Určitě v řešení některých situací, voleje v tie-breaku, nějaký ten forhend, co mi normálně neulítává, ale jinak si myslím, že při těch okolnostech jsem podala svůj nejlepší výkon," dodala.

Do utkání s nepříjemnou soupeřkou šla s taktikou být především trpělivá. "Snažila jsem se tak hrát, ale ona opravdu dostala strašně míčů zpátky. Samozřejmě jsem udělala hodně nevynucených chyb, ale s takovouhle hráčkou to tak vždycky bude," řekla Vaidišová.

S únavou Vaidišová potíže neměla

Fyzicky se cítila dobře. "Únavu jsem necítila, ani ve třetím setu," řekla s tím, že na případné další soupeřky v pavouku dvouhry žen dopředu nekoukala. "Vůbec nevím, na koho bych šla. Na Radwaňskou? Tak to asi hrála dobře. Já jsem sem však šla opravdu s tím, že jsem vůbec nevěděla, co se bude dít, a vzhledem k okolnostem to celé tady beru jako úspěch," zopakovala Vaidišová.

České tenistce se však opět o něco vzdálila naděje na účast v Turnaji mistryň v Madridu, kde se utká osm nejlepších hráček okruhu WTA od 6. do 11. listopadu. "To už tento rok opravdu neřeším. Vůbec ani netuším, jak jsem na tom. Budu hlavně ráda, když budu moct dále takhle hrát," přála si Vaidišová.

Muži:
Čtyřhra - 2. kolo:
Melo, Sá (Braz.) - Čermák, Friedl (15-ČR) 7:6 (7:2), 7:6 (7:4).
Čtyřhra - 3. kolo:
Dlouhý, Vízner (9-ČR) - Kuznetsov, Levine (USA) 6:4, 7:5.
Smíšená čtyřhra - 2. kolo:
Shaughnessyová, Paes (USA/Indie) - Peschkeová, Damm (5-ČR) 7:5, 6:3.

Reklama