Hlavní obsah

Suverén Federer ztratil set, ale oslnil servisem

NEW YORK

Nejlepší tenista světa Roger Federer sice na letošním US Open znovu ztratil set, ale v osmifinále se Španělem Felicianem Lopezem zaujal především skvělým výkonem při vlastním servisu. V koncovce utkání vítěz posledních tří ročníků newyorského grandslamu vyhrál při svém podání pětatřicet míčků za sebou a dotáhl utkání k vítězství 3:6, 6:4, 6:1 a 6:4.

Článek

Když se Federer po zápase doslechl o této statistice, sám byl překvapený. "To je naprosto úžasné. Cítil jsem se na servisu skvěle. Podával jsem dobře a hrál jsem agresivně, všechno se otočilo v můj prospěch," pochvaloval si Švýcar, kterého ve čtvrtfinále čeká loňský finálový soupeř Andy Roddick.

Pětadvacetiletý Španěl hrající levou rukou mu vzdoroval dva sety, i když druhý už favorit ve vyrovnané koncovce získal ve svůj prospěch. "První dva sety hrál fantasticky, diktoval tempo hry, neuvěřitelně podával," složil soupeři poklonu vítěz.

Největší bitvu v pondělí nabídlo utkání mezi Němcem Tommym Haasem a Američanem Jamesem Blakem, v němž se o vítězi rozhodovalo až ve zkrácené hře rozhodujícího setu. Ta je specialitou US Open, na ostatních grandslamech se tie-break v této fázi zápasu nehraje.

Blake měl v pátém setu za stavu 5:4 při soupeřově podání tři mečboly, ale Haas všechny odvrátil a zkrácenou hru pak vyhrál 7:4. Německého tenistu v klíčových momentech zápasu podržel servis. "Při mých mečbolech podával skvěle, pokaždé trefil první servis. V tie-breaku jsem pak měl šance, ale nevyužil jsem je," litoval Blake.

Utkání nabídlo výbornou podívanou, Blake zahrál 75 vítězných míčů, vítězný Haas jen o šest méně. Drama vrcholilo v páté sadě. "Myslím, že jsme oba hráli v pátém setu neuvěřitelný tenis. Byla tam spousta vítězných úderů z obou stran," uvedl Haas, který na US Open postoupil do čtvrtfinále potřetí za poslední čtyři roky. Tentokrát se utká se čtvrtým nasazeným Nikolajem Davyděnkem z Ruska.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články