Hlavní obsah

Heninová porazila Serenu Williamsovou, Nadala vyřadil Ferrer

NEW YORK

Ani na třetí pokus nezlomila americká tenistka Serena Williamsová své čtvrtfinálové grandslamové prokletí jménem Justine Heninová. Bývalá první žena žebříčku v úterý podlehla současné vládkyni světového tenisu 6:7, 1:6 a stejně jako ve stejné fázi letošního Roland Garros a Wimbledonu s Belgičankou vypadla.

Článek

Heninová postoupila posedmé za sebou do semifinále grandslamu, jehož se zúčastnila. Letos na Australian Open, které vyhrála právě její úterní soupeřka Serena Williamsová, kvůli osobním problémům nestartovala.

V mužské dvouhře si zahraje poprvé v kariéře čtvrtfinále US Open Srb Novak Djokovič díky čtyřsetovému vítězství nad Argentincem Juanem Monakem.

Druhý hráč světového tenisového žebříčku Rafael Nadal neprošel na US Open přes čtvrté kolo. Trojnásobný vítěz Roland Garros podlehl v dnešním španělském souboji o postup do čtvrtfinále Davidu Ferrerovi, jenž ho za tři a půl hodiny porazil 6:7, 6:4, 7:6 a 6:2.

"Dneska už neuběhnu ani metr, opravdu. Jsem strašně unavený, protože když chcete porazit Rafu, naběháte se opravdu hodně," řekl Ferrer ještě na ploše centrálního kurtu Arthura Ashe, kde oba Španělé zdrželi diváky až téměř do dvou hodin ráno. "Je mi to líto kvůli příteli Rafovi," málem se omlouval za vítězství nad svým daviscupovým kolegou.

Nadala sužovaly během letošního newyorského grandslamu zdravotní problémy. "Nechci ale mluvit o svém těle. To je výmluva a já se vymlouvat nechci. Hrál dobře a porazil mě," řekl Nadal, jenž po zápase působil velmi unaveným dojmem. "David je velmi dobrý hráč, jeden z nejlepších na světě. Je velmi rychlý a teď prožívá skvělou sezónu," řekl jednadvacetiletý Mallorčan na adresu soupeře.

Jednadvacetiletý Nadal tak nevyrovnal své newyorské maximum, jímž bylo loňské čtvrtfinále. Jeho o čtyři roky starší krajan naopak postoupil mezi nejlepší osmičku na US Open poprvé v kariéře. O účast v semifinále bude patnáctý nasazený hráč usilovat proti Juanu Ignaciovi Chelovi z Argentiny.

Nadala sužovaly během letošního newyorského grandslamu zdravotní problémy. Nastupoval s bandážemi pod oběma koleny a dnes si navíc ve čtvrtém setu nechal ledovat levou ruku, v níž drží raketu. Na agresivně hrajícího Ferrera už v závěru nestačil a příliš dlouhým lobem při soupeřově druhém mečbolu utkání ukončil.

Dnešní porážkou tak padla Nadalova šance, že se stejně jako na letošním Roland Garros a ve Wimbledonu utká o titul s nejlepším hráčem světa Rogerem Federerem.

Muži:
Dvouhra - 4. kolo:
Ferrer (15-Šp.) - Nadal (2-Šp.) 6:7 (3:7), 6:4, 7:6 (7:4), 6:2, Djokovič (3-Srb.) - Monaco (23-Arg.) 7:5, 7:6 (7:2), 6:7 (6:8), 6:1, Moya (17-Šp.) - Gulbis (Lot.) 7:5, 6:2, 6:7 (5:7), 6:4, Chela (20-Arg.) - Wawrinka (Švýc.) 4:6, 6:2, 7:6 (8:6), 1:6, 6:4.
Čtyřhra - čtvrtfinále
Aspelin, Knowle (10-Švéd./Rak.) - B. Bryan, M. Bryan (1-USA) 7:5, 6:4, Hanley, Ullyett (5-Austr./Zimb.) - Melo, Sá (Braz.) 7:5, 6:3, Benneteau, Mahut (Fr.) - Kendrick, Querrey (USA) 6:3, 6:4.
Ženy:
Dvouhra - čtvrtfinále:
Heninová (1-Belg.) - S. Williamsová (8-USA) 7:6 (7:3), 6:1.
Čtyřhra - čtvrtfinále:
Yung-jan Chan, Chia-jung Chuang (5-Tchaj-wan) - Matteková, Mirzaová (16-USA/Indie) 6:3, 3:6, 6:4.
Smíšená čtyřhra - semifinále:
Azarenková, Mirnyj (Běl.) - Jen C', Knowles (3-Čína/Bah.) 7:6 (7:5), 6:4.

Reklama