Hlavní obsah

Davisův pohár budou hrát Berdych, Štěpánek, Damm a Dlouhý

NEW YORK

Tenisté Tomáš Berdych, Radek Štěpánek, Lukáš Dlouhý a Martin Damm jsou v nominaci kapitána českého daviscupového týmu Jaroslava Navrátila pro baráž o udržení ve Světové skupině. Navrátil oznámil složení nominované čtveřice v New Yorku, kde doprovázel svého svěřence Berdycha na posledním grandslamu sezóny US Open. Barážové utkání se Švýcarskem se bude hrát od 21. do 23. září v Sazka Areně v Praze.

Článek

Štěpánek se vrátil do daviscupového týmu po třech letech, naposledy hrál v září 2004 v Paraguayi. Po oznámení jeho comebacku se Navrátil rozhodoval mezi deblisty Dammem a Pavlem Víznerem a dalšími hráči do dvouhry Dlouhým a Janem Hernychem.

"Pro nás je nutnost, aby i do čtyřhry nastoupil Radek Štěpánek, který ji umí výborně. Konzultoval jsem to s ním a přeci jen s Martinem Dammem spolu vyhráli šest titulů, zatímco spolu s Víznerem nikdy nehráli," řekl Navrátil ve středečním vydání deníku Sport.

Do Prahy za dva týdny přijede Roger Federer, dalším členem švýcarského týmu by měl být osmifinalista US Open Stanislas Wawrinka. Právě jeho výkony Navrátila varovaly. "Vyhrává těžké zápasy na pět setů, kondičně je na tom už po zranění také dobře. Ale myslím, že naši dva kluci jsou pořád o něco lepší hráči, i když to v Davis Cupu platit nemusí. Stejně tak jako jeden z našich může porazit Federera, tak může prohrát s Wawrinkou," uvedl Navrátil, který věří v těsnou výhru svých svěřenců a záchranu mezi elitou.

Reklama