Hlavní obsah

Dlouhý s Víznerem jsou na US Open ve finále čtyřhry

Čeští tenisté Lukáš Dlouhý a Pavel Vízner postoupili do finále US Open. Na posledním grandslamu letošní sezony v New Yorku ve středu večer porazili v semifinálovém duelu pátou nasazenou dvojici Paul Hanley, Kevin Ullyett 6:4, 6:2 a o titul se utkají se švédsko-rakouským párem Simon Aspelin, Julian Knowle. Ten byl nasazen jako číslo deset, tedy o jedno místo níže než Češi.

Článek

Do semifinále ženského debla postoupila společně s Australankou Rennae Stubbsovou Květa Peschkeová. Ve čtvrtfinále porazily hladce dvakrát 6:2 americký pár Corina Morariuová, Meghann Shaughnessyová a o postup do boje o titul si zahrají s francouzsko-ruskou dvojicí Nathalie Dechyová, Dinara Safinová.

Český tenis tak měl v semifinále ženské čtyřhry hned dvojí zastoupení. Po boku Maďarky Agnes Szavayové do této fáze turnaje postoupila i Vladimíra Uhlířová.

Finále ženské čtyřhry se na US Open odehraje bez české účasti. Ve čtvrtečních semifinálových duelech neuspěla Vladímira Uhlířová s Maďarkou Agnes Szavayová ani Květa Peschkeová s Australankou Rennae Stubbsovou.

ČEŠI NA US OPEN
Muži - čtyřhra, semifinále:
Dlouhý, Vízner (9-ČR) - Hanley, Ullyett (5-Austr./Zimb.) 6:4, 6:2.
Ženy - čtyřhra, čtvrtfinále:
Peschkeová, Stubbsová (6-ČR/Austr.) - Morariuová, Shaughnessyová (13-USA) 6:2, 6:2
Ženy - čtyřhra, semifinále:
Yung-jan Chan, Chia-jung Chuang (5-Tchaj-wan) - Szavayová, Uhlířová (14-Maď./ČR) 6:2, 7:6 (7:5), Dechyová, Safinová (7-Fr./Rus.) - Peschkeová, Stubbsová (6-ČR/Austr.) 6:4, 6:4.
Junioři - čtyřhra, 2. kolo:
Ignatik, Jebavý (1-Běl./ČR) - Domijan, Trombetta (USA) 5:7, 6:3, 6:3.
Kompletní výsledky US Open najdete zde.

Reklama