Hlavní obsah

Nadřel jsem se, přiznal Federer po duelu s Roddickem

Dva sety měl Roger Federer s Američanem Andym Roddickem problémy, ale přesto nakonec hladce postoupil do semifinále US Open. Středeční zápas označil za velmi kvalitní a připustil, že kdyby ve zkrácených hrách úvodní dvě sady nezvládl, měl by s vítězem newyorského grandslamu z roku 2003 potíže. Jeho dalším soupeřem v boji o čtvrtý titul za sebou bude Rus Nikolaj Davyděnko.

Článek

"Byl to velice kvalitní zápas. Andy hrál velmi dobrý tenis, ale i já jsem se svým výkonem spokojen," prohlásil Federer, který útočí na svůj dvanáctý grandslamový titul. "Nebylo k tomu daleko a mohl jsem prohrávat 0:2. Bylo to vyrovnané utkání," prohlásila světová jednička ze Švýcarska.

V zápasu Federer zaznamenal 48 vítězných míčů, ale také osmnáct nevynucených chyb. Roddick nastřílel čtrnáct es, o jedno méně než Federer. "Jsem spokojen, jakým způsobem jsem tu situaci zvládl. Je to důležité pro moje sebevědomí. V takových zápasech, zvlášť na grandslamech, chci hrát nejlépe, jak umím. A dneska tomu tak bylo," vykládal vítěz.

Roddick byl zklamaný, přestože mohl z kurtu odejít se zdviženou hlavou. "Štve mě to, protože jsem s nim zase prohrál," prohlásil Američan, který Federera porazil z patnácti duelů jen jednou. "Samozřejmě mě ale výkon potěšil, ostudu jsem neudělal," dodal domácí tenista.

V odvetě za loňské finále turnaje skvěle servíroval, míč z jeho rakety létal na soupeřovu polovinu rychlostí až 235 kilometrů v hodině. Těžil hlavně z přímých bodů z podání a neudělal ani jednu dvojchybu. Přesto to ale nestačilo na muže, který postoupil do svého čtrnáctého grandslamového semifinále v kariéře.

Venus chce pomstít Serenu 

Wimbledonská vítězka Venus Williamsová tak drží americké naděje už jako jediná, ve čtvrtfinále porazila třetí nasazenou Srbku Jelenu Jankovičovou v tie-breaku rozhodující sady. Williamsová prokázala v rozhodujících chvílích pevné nervy a do semifinále US Open postoupila poprvé od roku 2002.

V semifinále nastoupí proti nasazené jedničce Justine Heninové z Belgie, která porazila její sestru Serenu. "To mě moc nepotěšilo, byla jsem smutná, když Serena prohrála," prohlásila Venus. "Takže nyní je to na mně, abych jí to vrátila a vyhrála pro naši rodinu," dodala.

Reklama