Hlavní obsah

Rok českého sportu: Tenistky sílí, Berdych oznámil konec

Praha

Na jedné straně sítě stále slunečno, na té druhé zataženo a občas bouřky. Ženský a mužský tenis v českém podání působily v uplynulém roce jako dva oddělené světy. Osm hráček mezi nejlepší sedmdesátkou ostře kontrastuje s absencí zástupce v elitní stovce ATP. A ke všemu ještě kariéru ukončil Tomáš Berdych…

Foto: Vít Šimánek, ČTK

Tenistka Karolína Plíšková před začátkem nové sezony.

Článek

Lepšího tenistu Česko mít nějakou dobu nebude, i když v případě vítěze juniorské dvouhry na US Open Jonáše Forejtka, který výborně zvládl i daviscupový debut v Bosně, se snad blýská na časy.

K tomu, aby navázal na Berdycha, ale vede ještě dlouhá cesta. Vždyť loučící se tenista si zahrál finále Wimbledonu, šestkrát se probil do grandslamového semifinále, dvakrát se podílel na zisku Davis Cupu a v top 10 býval stálým hostem.

Mnohem veseleji je teď u žen. Karolína Plíšková tráví konec roku přípravou s bývalým Berdychovým koučem Venezuelanem Vallverdúem jako druhá na světě. Sedmička Petra Kvitová byla ve finále Australian Open, v Paříži ji napodobila momentální šestnáctka Markéta Vondroušová a vzhůru se tlačí i další česká kometa, jednadvacátá Karolína Muchová.

Reklama

Související témata: