Hlavní obsah

Dlouhý s Víznerem mají další šanci na zisk grandslamového titulu

NEW YORK

Čeští tenisté Lukáš Dlouhý a Pavel Vízner mají podruhé šanci na zisk grandslamového titulu v mužské čtyřhře. Po neúspěšném finále na letošním Roland Garros se v pátek společně pokusí uspět v boji o titul na US Open, v němž je od 18:00 SELČ na dvorci Arthura Ashe čeká švédsko-rakouský pár Simon Aspelin, Julian Knowle.

Článek

Čtyřiadvacetiletý Dlouhý a jeho o dvanáct let starší partner a zároveň osobní trenér se mohou stát prvním ryze českým párem v historii, který vyhraje grandslamový turnaj. Na US open loni v mužské čtyřhře triumfoval Martin Damm, ale jeho spoluhráčem byl Ind Leander Paes.

Rakušan Knowle se dal s Aspelinem dohromady v dubnu, kdy začaly zdravotní problémy jeho tradičního spoluhráče Jürgena Melzera. Desátý nasazený pár na letošním US Open šokoval především ve čtvrtfinále, kdy vyřadil nejvýše nasazené americké bratry Mika a Boba Bryanovy.

Dlouhý s Víznerem zase ve stejné fázi turnaje přehráli druhý pár světa Marka Knowlese z Baham a Daniela Nestora z Kanady, kterému tak vrátili porážku z pařížského finále.

US OPEN 2007 - program 12. dne (7. září):
Kurt Arthura Ashe (začátek v 18:00):
Čtyřhra mužů - finále: Aspelin, Knowle (Švéd./Rak.) - L. Dlouhý, Vízner (ČR), dvouhra žen - semifinále: Kuzněcovová (Rus.) - Čakvetadzeová (Rus.), Heninová (Belg.) - V. Williamsová (USA)

Reklama