Hlavní obsah

Šarapovová bude dělat ve finále Fed Cupu sparingpartnerku

Druhá hráčka světového žebříčku Maria Šarapovová bude sparingpartnerkou ruského týmu při finále Fed Cupu, v němž se její krajanky 15. a 16. září utkají v Moskvě s Itálií. Šarapovová měla už několikrát debutovat v týmové soutěži, ale vždy se kvůli zdravotním problémům omluvila. Nehrající kapitán Šamil Tarpiščev už dříve avizoval, že ji do výběru pro finále nepozve.

Článek

Šarapovová, kterou na cestě za obhajobou triumfu na US Open nečekaně už ve 3. kole zastavila Polka Agnieszka Radwaňská, pro svou nezvyklou roli uvádí jiné důvody. Tarpiščev se jí prý ptal, jestli nechce hrát ve finále, ale kvůli přetrvávajícím problémům s ramenem znovu musela odmítnout.

"Bohužel mi zavolal zrovna v den, kdy jsem byla u lékaře v Torontu. Ten mi řekl, že nejlepší způsob jak se zbavit té z dvaceti procent přetrvávající bolesti ramene je vyhnout se v příštích třech týdnech zátěži nad hlavou. To prostě znamená, že nemohu hrát žádný úder nad hlavou," vysvětlila Šarapovová.

Nemůže sice podávat ani smečovat, ale jiné údery hraje bez problémů, takže se rozhodla tým podpořit. "To nejmenší, co mohu udělat, je odjet tam, být celý týden jejich tréninkovou partnerkou a povzbuzovat je z tribuny," dodala.

Rusky ve složení Světlana Kuzněcovová, Anna Čakvetadzeová, Naděžda Petrovová a Jelena Vesninová budou proti obhájkyním trofeje z Itálie favoritkami. Jedničkou hostujícího týmu je pětadvacátá hráčka světa Francesca Schiavoneová.

Reklama