Hlavní obsah

Strýcová o životě špičkového sportovce: Tenis nám bere ženskost

Praha

Konec kariéry? Ani náhodou! Barbora Strýcová bude ještě minimálně rok prohánět své soupeřky po kurtech celého světa. Konečně, proč končit, když je světovou jedničkou ve čtyřhře a jednatřicátou hráčkou světa ve dvouhře. Plzeňská rodačka má však před sebou i další cíle. V rozhovoru pro časopis Coach se však rozpovídala i o dalších tématech.

Foto: Sport.cz

Barbora Strýcová s trofejí za vítězství ve wimbledonské čtyřhře

Článek

Dlouhou dobu se spekulovalo, jestli Barbora Strýcová uzavře po své životní sezoně 2019, ve které mimo jiné vyhrála wimbledonskou čtyřhru a na stejném turnaji si zahrála singlové semiminále, kariéru. Plzeňská rodačka však veškeré spekulace rázně utnula.

V probíhajícím roce má před sebou hned několik výzev. Kromě udržení pozice světové jedničky v deblu a útoku na další grandslamové tituly by si ráda zahrála i na olympijských hrách v Tokiu. K tomu však potřebuje, aby byla nominována do fedcupového týmu, s kterým se v minulém roce rozloučila.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Strýcová v Brisbane vypadla s RiskeovouVideo: sntv

"V hlavě to mám, musela bych být ale nominovaná. Sama sobě bych chtěla dát velkou šanci, aby bylo vše v pořádku a mohla si olympiádu zahrát," říká tenistka, která na posledních hrách v Riu vybojovala po boku Lucie Šafářové bronz.

Vzhled na kurtu? Neřeším to

Plzeňská rodačka se pro časopis Coach rozpovídala i o celé řadě dalších témat. Jedním z nich bylo i to, jak se tenistky starají o svůj vzhled na kurtu.

"Na hřišti je mi úplně jedno, jak vypadám. Jestli mi ta sukýnka sedí nebo jestli ty šaty jsou delší nebo kratší. Musím se v tom cítit dobře, že mě to nikde netahá při úderu. Ale jestli mám culík zapletený, nebo nemám, mi je úplně jedno. Nezáleží mi na tom," přiznala grandslamová šampionka.

Foto: Tertius Pickard, ČTK/AP

Tenistka Barbora Strýcová si na úvod sezony čtvrtfinále na turnaji v Brisbane nezahraje.

Že však tenistky musí za svůj sport zaplatit jistou ztrátou ženskosti, přiznává. "Ano, tenis nám ženskost bere, protože na kurtu prostě vypadáme unavené, zpocené, nehezké, takové neženské. Ale nemyslím si, že tenistka jde na kurt s tím, že tam chce vypadat hezky,"

A pokračuje. "Budu mluvit za sebe. Jdu za tím, že chci odvést dobrou práci tak, jak jsem se ji naučila na trénincích, a hlavně vyhrát zápas. Tam nechám úplně všechno, ale po zápasu, když se koukám na fotky, si říkám: Tohle není hezké, tohle fakt není ženské. Ale tak to prostě je. Netrápím se tím," uzavírá česká hvězda.

Reklama

  2 : 1 Bejlek - Blinkovová 2 : 1 probíhá Živě
20240424T19 : 45:00+0200
Bejlek vs. Blinkovová
Bejlek vs. Blinkovová
Bejlek
Blinkovová
  Macháč - Ruusuvuori zítra 11 : 00
20240425T11 : 00:00+0200
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč
Ruusuvuori
  Hanfmann - Menšík zítra 11 : 00
20240425T11 : 00:00+0200
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann
Menšík