Hlavní obsah

Prostějovští tenisté i s Berdychem vyhráli extraligu

Tenisté Prostějova posíleni o nejlepšího českého hráče Tomáše Berdycha vyhráli extraligu smíšených družstev. První titul od roku 2002 si zajistili díky pátečnímu domácímu vítězství 5:2 na zápasy nad Přerovem. Berdych se v soutěžním duelu představil poprvé od zdravotních problémů na US Open a vyhrál svou dvouhru i rozhodující čtyřhru.

Článek

Po skreči v osmifinále newyorského grandslamu čekala českou jedničku nucená pauza, ale v extralize se týden před Davis Cupem proti Švýcarům předvedl Berdych v dobré formě. Rakušana Wernera Eschauera v přerovských službách porazil 6:4 a 6:2, v prvním deblu finálového duelu pak s Finem Jarkkem Nieminenem ztratili jen dva gamy proti dvojici Pavel Šnobel, Jaroslav Pospíšil.

O body pro prostějovský celek se postarali také bývalí daviscupoví reprezentanti Jiří Novák a Michal Tabara i rakouská posila Sybile Bammerová. Naopak člence fedcupového týmu Lucii Šafářové zápas proti Zuzaně Ondráškové vůbec nevyšel. Hrála křečovitě, špatně podávala a po řadě příliš dlouhých míčů podlehla 3:6 a 2:6. Druhá čtyřhra mužů a čtyřhra žen zůstaly po dohodě kapitánů nedohrány.

V zápase o udržení se v extralize zachránili tenisté Nymburka, Moravskoslezský klub čeká baráž s vítězem první ligy.

Výsledky - finále:
TK Agrofert Prostějov - TK Precolor Přerov 5:2
Novák - Šnobel 3:6, 6:3, 6:0, Tabara - Pospíšil 6:4, 6:2, Šafářová - Ondrášková 3:6, 2:6, Berdych - Eschauer 6:4, 6:2, Nieminen - Rosol 0:6, 7:5, 4:6, Bammerová - Voráčová 6:2, 6:4, Nieminen, Berdych - Pospíšil, Šnobel 6:1, 6:1, Novák, Tabara - Rosol, Eschauer 7:6 (8:6), 3:0 nedohráno, Bammerová, Cetkovská - Hladíková, Voráčová 6:6, nedohráno.

Reklama

Související témata: