Hlavní obsah

Ruské tenistky jsou blízko triumfu ve Fed Cupu

MOSKVA

Ruské tenistky dělí od triumfu ve Fed Cupu jediné vítězství. Druhou výhru v sobotu v Moskvě vybojovala světová dvojka Světlana Kuzněcovová, která bez potíží porazila za pouhých 58 minut Maru Santangelovou z Itálie 6:1 a 6:2.

Článek

O triumfu bude moci Kuzněcovová rozhodnout v neděli ve třetí dvouhře, v níž v Lužnikách nastoupí proti Francesce Schiavoneové. Rusky sahají po třetím vítězství v týmové soutěži po úspěších v letech 2004 a 2005. "Hrála jsem dobře, v pohodě jsem si došla pro vítězství. Nemůžu být spokojenější," prohlásil Kuzněcovová po zápase.

Do vedení poslala domácí reprezentaci v prvním utkání Anna Čakvetadzeová, která po velkém boji porazila Schiavoneovou. Pátá hráčka světa zdolala jedničku italských obhájkyň titulu, které patří v žebříčku 25. místo, po setech 6:4, 4:6 a 6:4 za dvě a čtvrt hodiny.

"Když jsem ve třetím setu prohrávala 0:3, myslela jsem, že je po zápase," řekla Čakvetadzeová, která pak dokázala Schiavoneové sebrat v pátém gamu podání, šťastným úderem snížila na 2:3 a set nakonec vyhrála. "Míč se sice odrazil od sítě, ale kdybych víc riskovala, mohla jsem ho hrát. Bála jsem se však, že trefím raketou síť. Pak už jsem se nedokázala dostat do hry," uvedla italská tenistka.

Fed Cup -  finále
Rusko - Itálie 2:0 po prvním dnu
Čakvetadzeová - Schiavoneová 6:4, 4:6, 6:4, Kuzněcovová - Santangelová 6:1, 6:2.

Reklama

Související témata: