Hlavní obsah

Kurt na Davisův pohár je rychlý, Čechům to vyhovuje

PRAHA

Čeští tenisté si po prvních trénincích před nadcházející baráží Davisova poháru se Švýcarskem pochvalují kvalitu kurtu v pražské Sazka Areně. Na jejich přání pořadatelé položili koberec taraflex, který je poměrně rychlý. Jednička českého týmu Tomáš Berdych se do Sazka Areny v neděli podíval vůbec poprvé a nešetřil superlativy.

Článek

"Hala se mi líbí, a ještě když bude plná lidí, tak určitě atmosféra bude skvělá. Co se týká kurtu, tak si zatím trošičku zvykám, ale není to tak špatné, ten kurt je přesně takový, jak jsme si ho přáli. Skáče to poměrně nízko. Výměny budou kratší, rychlejší, nebude to nic zdlouhavého," řekl aktuálně desátý hráč světového žebříčku, který v pátek odehrál na antuce jeden zápas ve finále tenisové extraligy.

Dopoledne v Sazka Areně trénoval navrátilec do daviscupového týmu Radek Štěpánek. "Z kurtu jsem nadšený, přesně, jak jsem si ho představoval. Míče skáčou nízko, jak jsem si přál," pochvaloval si kvalitu dvorce někdejší osmý hráč světa. Stejně jako Berdychovi se mu líbilo i prostředí moderní multifunkční arény a pohodová atmosféra v týmu.

Štěpánek zkusí i čtyřhru

Až do dneška měl Štěpánek volnější program, protože se musel zaklimatizovat po cestě ze Spojených států amerických. "Radek hrál včera hodinu a dneska hodinu, protože je ještě unavený po cestě z Ameriky. Ale zítra už bude trénovat normálně dvě a půl hodiny a vyzkouší si i čtyřhru," popsal program týmové dvojky nehrající kapitán Jaroslav Navrátil.

Berdychovi prostředí Sazka Areny s velkou kostkou nad kurtem připomíná pařížskou halu Bercy, kde před necelými dvěma lety vyhrál turnaj série Masters. "Je to hodně podobné, ta hala je skoro stejná. Taky je tam kostka, uspořádání je obdobné, jen jinak barevné," srovnal.

Pod střechou se mu hraje lépe než za nevyzpytatelných povětrnostních podmínek pod širým nebem. "Je to daleko příjemnější, podmínky jsou konzistentní. Člověk se nemusí soustředit na něco jiného a míče létají pořád stejně," uvedl tenista, kterému je právě dnes dvaadvacet let. Na nedělní večeři s týmem dostal dort a další sladká pochoutka ho čekala v šatně.

Reklama