Hlavní obsah

Federer dostal v Praze ochranku

PRAHA

Zatímco čeští tenisté bydlí před duelem baráže Davisova poháru v hotelu Intercontinental, Švýcaři se ubytovali na Malé Straně v hotelu Mandarin International. Nejlepší tenista současnosti Roger Federer se k týmu připojil už v sobotu večer, kdy dorazil soukromým letadlem. Už si stihl projít zákoutí pražského Starého města, zavítal na Karlův most i na Hradčany.

Článek

V pondělí si vítěz dvanácti grandslamových turnajů poprvé vyzkouší kurt v Sazka Areně. Švýcarský nehrající kapitán Severin Lüthi nemá strach, že by Federerův výkon ovlivnila únava z vítězného US Open. "Bude připravený. Dva týdny grandslamu jsou náročné, ale regeneruje rychle," řekl kapitán novinářům.

Zdůraznil, že Federer se chová jako jeden ze členů týmu, žádná mimořádná opatření kvůli němu Švýcaři dělat nemuseli. Jen od českých pořadatelů dostala hvězda soupeře k dispozici osobní ochranku, která ho doprovází kamkoliv mimo hotel a halu.

Navzdory přítomnosti světové jedničky se švýcarský nehrající kapitán bránil roli favorita. "Když máte Rogera, je těžké říkat, že nejste favorit, ale Češi mají silný tým a je to velmi otevřený zápas," hodnotil šance v duelu, který se bude hrát od pátku do neděle na rychlém kurtu. "Dvorec je OK, stejně jsme si nemohli vybírat," komentoval lakonicky jeho kvalitu.

Reklama

Související témata: