Hlavní obsah

Tenisové hvězdy včetně Kvitové bavily diváky, na pomoc Austrálii vybraly miliony

Melbourne/Praha

Esa, tweenery, ale hlavně spousta zábavy. Tak vypadala tenisová exhibice v Melbourne, jejíž výtěžek půjde na pomoc lidem, které zasáhly požáry. Na kurtu zazářili nejen Rafael Nadal, Roger Federer, Novak Djokovič, Serena Williamsová, ale také Petra Kvitová. Pořadatelům akce se podařilo vybrat téměř pět milionů australských dolarů (přibližně pětasedmdesát milionů korun).

Tenisté vybrali na exhibici pět milionů australských dolarů na pomoc Australanům bojujícím s následky požárůVideo: sntv

 
Článek

Ovace vstoje několika přítomný hasičům, ale i tenisovým hvězdám, které neváhaly a přijaly nabídku zúčastnit se charitativní akce Rally for Relief. Její výtěžek půjde na pomoc lidem, které zasáhly požáry, které již několik týdnů sužují Austrálii. V první polovině večera se před zaplněnou Rod Laver Arenou představilo hned deset famózních hráčů, kteří byli rozděleni do dvou týmů.

Ten první měl za kapitánku Serenu Williamsovou, která si k sobě vzala Rafaela Nadala, Novaka Djokoviče, Dominica Thiema a také českou hvězdu Petru Kvitovou. V týmu Caroline Wozniacké si pak zahrála Naomi Ósakaová, Coco Gauffová, Alexander Zverev a Stefanos Tsitsipas.

Tenisté se představili v několika čtyřhrách. Petra Kvitová si zahrála, jak s Rafaelem Nadalem, tak i se Serenou Williamsovou. Diváky bavil hlavně Djokovič s Tstitsipasem. Smích vyvolal třeba Tsitsipas, který se nemohl s Ósakaovou dohodnout na tom, kdo bude returnovat při Thiemově podání. Když už se dohodli, Tsitsipas trefil míčkem síť, odhodil raketu a Ósakaová mu ji pak ochotně běžela podat.

Foto: Profimedia.cz

Petra Kvitová si zahrála čtyřhru se Serenou Williamsovou.

Za stavu 3:3 pak následoval tiebreak. V něm nastoupil Djokovič s Nadalem proti Zverevovi s Tsitsipasem. Djokovič opět nezklamal. Nejdříve svého parťáka Nadala z legrace osočil z toho, že na něj ukázal prostředníček. Nadal ho totiž vztyčil za zády, když byl u sítě. „Prosím kameru, aby potvrdila, že na mě Rafa ukázal prostředníček, když mi chtěl naznačit, kam mám jít,“ žádal Djokovič se smíchem. Po výbuchu smíchu ostatních hráčů a diváků se už pak ale s Nadalem soustředili a nabídli jim fantastickou show, při které dovedli svůj tým k vítězství.

Poté následoval zápas dvouhry. Legendární Roger Federer proti bouřlivákovi Nicku Kyrgiosovi. Právě Kyrgios byl tím, kdo u vzniku této akce stál. Na sociálních sítích oznámil, že za každé eso dá peníze, a zároveň vyzval australský tenisový svaz, zda by nechtěl uspořádat nějaké charitativní utkání. Ten pak přišel s touto akcí. Kyrgios se na rozehřátí vtělil do role učitele a trénoval žáčka Federera.

Ten pak svého učitele v utkání porazil. Za stavu 6:6 dospěl zápas do tiebreaku, který Federer vyhrál 8:6. „Mám husí kůži, všichni se tady sešli, je to úžasný pocit,“ hledal slova Kyrgios, který přiznal, že předešlé týdny byly pro něj hodně emotivní. „Jsem rád, že máme Rogera, Rafaela, Novaka, že mi pomohli dostat to, co se tady děje, do povědomí. Děkuji všem za podporu,“ dodal Kyrgios.

„Když jsem před několika hodinami mluvil s Rogerem, dohodli jsme se, že věnujeme dvě stě padesát tisíc dolarů (přibližně pět milionů šest set tisíc korun),“ prozradil Nadal. Celkem se během této akce vybralo přes 4 800 000 australských dolarů. Mnoho hráčů pak bude přispívat ještě během Australian Open, kdy věnují peníze buď za esa, která dají, nebo za dvojchyby.

Reklama