Hlavní obsah

Štěpánek: Tu vlajku jsem měl připravenou už před lety

Radek Štěpánek se po dlouhé době ukázal českým tenisovým fanouškům. Navíc po období, kdy mu nebyla veřejnost příliš nakloněna s ohledem na jeho absenci v Davisově poháru. Právě v této týmové soutěži se ale Štěpánek znovu objevil, a i když v baráži nestačil na světovou jedničku Rogera Federera, fanoušky v pražské Sazka Areně si získal. Mimojiné i oblečením ve stylu české národní vlajky.

Článek

Co chybělo k tomu porazit Federera?

Dnes byl největší rozdíl mezi námi v prvním servisu, který se mi nedařil, a nepovedlo se mi dostat soupeře do tlaku. Navíc mě Roger perfektně prohazoval na síti. Škoda, že se ten zápas nedostal do pátého setu, kde se mohlo stát cokoliv...

Začátek zápasu se vám příliš nevydařil

Na začátku jsem neměl optimální rytmus. Ale nepřestával jsem věřit do posledního míče a držel se agresivního stylu hry. Ve třetím setu jsem cítil, že se zlepšuji a myslím, že Federer také nehrál zase tak bezchybně.

Který okamžik nakonec rozhodl zápas?

Hned v první hře jsem prohrál servis, i když jsem vedl už 30:0...  A v tie-breaku pak set rozhodla ta zkažená smeč za stavu 2:2, to byla obrovská chyba...

Proti světové jedničce se vám podařilo odvrátit celkem šest mečbolů, jak vám před těmito důležitými míčky bylo?

Snažil jsem se zůstat v klidu a hrát to jako každý jiný bod a bojovat. Chtěl jsem na kurtu nechat všechno... Ale nepamatuji, kdy jsem tolik mečbolů odvrátil

Při zápase jste občas s rozhodčím rozebíral sporné míče

To už nemá cenu komentovat, to bylo vždy k tomu danému momentu. A když tu chybu někdo nevidí, tak to prostě už nejde změnit. S tím už nic neudělám

Jak se vůbec nastupuje do zápasu proti světovému hráči číslo jedna?

Člověk jde do zápasu s tím, že každý je k poražení. Rozhodovaly maličkosti. Škoda, že jsem nemohl přinést první bod. Věřím, že Tomáš ve druhé dvouhře vyrovná.

Co poradíte na Federera Berdychovi?

Až přijde nedělní zápas, tak si o tom můžeme popovídat, ale teď se soustředíme na aktuální zápas.

Zkuste srovnat tento duel s ostatními zápasy s Federerem

To se nedá porovnat s jinými zápasy proti Federerovi, tady jsem bojoval za českou vlajku.

Tu jste také v zápase měl de facto oblečenou na sobě...

To byl můj nápad.. .Měl jsem ten oblek připravený na daviscupové utkání už před třemi lety. Od té doby byl ve skříni, bylo třeba jen vylepšit vybledlé barvy.

Fanouškům se to líbilo a v zápase vás neustále hecovali...

Musím fanouškům poděkovat za takovéhle uvítání a podporu, kterou mi celý zápas projevovali. Občas jsem z toho měl husí kůži, atmosféra byla hodně bouřlivá.

Ze začátku ale působili spíše chladně

Já jsem jim také na začátku ani nedal moc důvodů k rozžhavení. Sice jsme se s Rogerem tahali o každý míček, ale nedařilo se mi.

Reklama

Související témata: