Hlavní obsah

Jankovičová ukončila vítězné tažení Davenportové

PEKING

Po osmi zápasech v sobotu skončila vítězná šňůra bývalé tenisové jedničky Lindsay Davenportové, která se vrátila na okruh po mateřské přestávce. Jednatřicetiletá Američanka nestačila v semifinále turnaje v Pekingu na Srbku Jelenu Jankovičovovou a prohrála s ní 3:6 a 5:7.

Foto: Toray Tennis

Lindsay Davenportová

Článek

Davenportová korunovala v minulém týdnu návrat k tenisu titulem z Bali, kde mimo jiné právě Jankovičovou vyřadila. Sobotní odveta na čínské půdě však vyšla třetí hráčce světového žebříčku. Finálovou soupeřkou Jankovičové bude Maďarka Agnes Szavayová, která hladce porazila domácí naději Šuaj Pcheng.

Navzdory porážce měla Davenportová dobrou náladu. "Jsem hrozně ráda, že jsem dostala druhou šanci hrát tenis," vykládala novinářům. "Jsem ráda, že hraju, a že u toho může být můj syn. Je to prostě nádhera," uvedla matka tříměsíčního Jaggera.

Pro letošní rok si Davenportová naplánovala ještě jeden turnaj, další cíle si s výjimkou olympiády v Pekingu před sebe na začátku obnovené kariéry nepostavila. "V minulosti jsem něco vyhrála, byla jsem nejlepší na světě, ale teď hraju jen pro radost a pro zábavu," dodala.

PEKING:
Dvouhra - semifinále:
Jankovičová (2-Srb.) - Davenportová (USA) 6:3, 7:5, Szavayová (6-Maď.) - Šuaj Pcheng (Čína) 6:1, 6:2.

Reklama