Hlavní obsah

Jen nedostat Španělsko venku, trne Navrátil

PRAHA

S takovým týmem můžete Davis cup vyhrát, lichotil českým tenistům v Praze první hráč světa Roger Federer. K tomu ale tým vedený Jaroslavem Navrátilem potřebuje řadu faktorů. V první řadě štěstí při čtvrtečním losování Světové skupiny pro rok 2008.

Článek

Češi při něm mezi nasazenými nebudou. Ale přijatelného soka vyfasovat mohou. „Hlavně nedostat Španělsko venku,“ děsí se Navrátil. „Máme špičkové singlisty a byla by škoda se zase zachraňovat v baráži,“ věří v přízeň štěstěny. V koši se najdou mnohem přijatelnější soupeři.

Zároveň už Navrátil potvrdil, že počítá s další účastí Štěpánka v týmu, ačkoli česká dvojka se dohodla na startu pouze pro baráž se Švýcary. „Nechci nic předjímat, ale nedovedu si představit, že by se Radek vrátil pouze na jeden zápas,“ říká kapitán.

Je vskutku nepředstavitelné, že by Štěpánek poté, co v neděli vyprodaná Sazka Arena skandovala jeho jméno, na svou další účast v Davis cupu rezignoval.

„Je ve mně spousta silných dojmů, bylo to strašně emotivní a k dalšímu účinkování momentálně nejsem schopen nic říct,“ vykládal bezprostředně po vítězné baráži. Každopádně se v tomto týdnu ještě Navrátil se Štěpánkem sejde.

„Když se k nám přikloní okolnosti, tak určitě šanci uhrát super výsledek v Davis cupu máme,“ je přesvědčena i česká jednička Tomáš Berdych. „Podívejte se v jakém složení hráli před dvěma roky finále Slováci,“ připomněl klání z roku 2005, v němž Slováci nastupovali v nepříliš hvězdné sestavě Hrbatý, Kučera, Beck a Mertiňák.

Možní soupeři pro 1. kolo Davis cupu 2008
Budeme hrát doma: Argentina, Belgie, Francie, Švédsko.
Nastoupíme venku: Německo, Rusko, Španělsko, USA.

Reklama

Související témata:
  4 : 6, 6 : 7 Hanfmann - Menšík 4 : 6, 6 : 7 konec
20240425T15 : 00:00+0200
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann
Menšík
  6 : 4, 1 : 6, 6 : 2 Macháč - Ruusuvuori 6 : 4, 1 : 6, 6 : 2 konec
20240425T11 : 10:00+0200
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč
Ruusuvuori