Hlavní obsah

Venus Williamsová vyhrála turnaj v Soulu

SOUL

Venus Williamsová potvrdila roli hlavní papírové favoritky a vyhrála tenisový turnaj v Soulu. V nedělním finálové duelu zvítězila sedmadvacetiletá Američanka nad čtvrtou nasazenou Marií Kirilenkovou z Ruska 6:3, 1:6 a 6:4. Vítězka letošního Wimbledonu a světová devítka triumfovala na okruhu WTA potřetí v této sezóně a celkem získala už 36. primát.

Článek

O výhru ji nepřipravilo ani slabší podání, při kterém se dopustila jedenácti dvojchyb. Téměř polovinu z nich si připsala ve druhém setu, ve kterém třikrát ztratila servis. V rozhodující sadě se ale vrátila do hry, v sedmé hře prorazila podání ruské soupeřky a zápas dovedla do vítězného konce. Za triumf si připsala prémii 21 140 dolarů.

V čínském Kuang-čou triumfovala Razzanová

Souboj dvou tenistek usilujících o první titul z okruhu WTA vyhrála v čínském městě Kuang-čou Virginia Razzanová. Čtyřiadvacetiletá Francouzka zvládla nedělní finále ve velkém stylu, v prvním setu neztratila s Izraelkou Tziporou Obzilerovou ani jeden game, ve druhé sadě porazila o deset let starší soupeřku 6:3. Druhá nasazená Razzanová si díky prvenství vydělala i téměř 26 tisíc dolarů.

Vítězkou turnaje v Lucemburku se stala srbská tenistka Ana Ivanovičová. Ve finále porazila Danielu Hantuchovou ze Slovenska po setech 3:6, 6:4 a 6:4. Za titul získala srbská hráčka prémii 88 000 dolarů.

Ivanovičová si připsala již třetí turnajový triumf v letošní sezoně. Čtvrtá nasazená Hantuchová naopak pokračuje ve smolné sérii; na posledních třech turnajích se sice dokázala dvakrát probojovat až do finále, ale na titul ani jednou nedosáhla.

Česká tenistka Iveta Benešová vyhrála spolu se Slovenkou Janette Husárovou na turnaji v Lucemburku čtyřhru. Třetí nasazený pár porazil v dnešním finále dvojici Victoria Azarenková, Šahar Peerová po setech 6:4 a 6:2. Pro Benešovou to byl druhý deblový titul v kariéře.

Becker v Bangkoku na titul nedosáhl

Německý daviscupový reprezentant Benjamin Becker po nečekaném vyřazení Tomáše Berdycha nedotáhl svou pouť turnajem v Bangkoku až k premiérovému titulu. V nedělním finále mu nedal nejmenší šanci Rus Dmitrij Tursunov, který Beckera porazil za necelou hodinu po setech 6:2 a 6:1.

Čtyřiadvacetiletý Tursunov získal v Bangkoku svůj třetí titul na okruhu ATP a po triumfu v Indianapolisu druhý letošní. Navíc mu náleží prémie 76 500 dolarů. Becker v Thajsku na tvrdém povrchu překvapil už vyřazením třetího nasazeného Berdycha v sobotním semifinále.

Nejvýše nasazený Francouz Richard Gasquet potvrdil roli hlavního favorita a vyhrál tenisový turnaj v Bombaji. Za celý týden neztratil vítěz ani jediný set a bilanci si nepokazil ani v dnešním finále proti Olivieru Rochusovi. Belgický soupeř českého týmu v únorovém Davisově poháru prohrál s Gasquetem 3:6 a 4:6.

Gasquet získal první titul v letošní sezoně, celkově pátý v kariéře na okruhu ATP. Z Indie odjel bohatší o téměř 66 000 dolarů.

SOUL
Dvouhra - finále:
V. Williamsová (1-USA) - Kirilenková (4-Rus.) 6:3, 1:6, 6:4.
Čtyřhra - finále:
Čchuang Čchia-jung, Hsieh Su-wej (1-Tchaj-wan) - Daniiliduová, Wöhrová (2-Řec./Něm.) 6:2, 6:2.
KUANG-ČOU
Dvouhra - finále:
Razzanová (2-Fr.) - Obzilerová (Izr.) 6:0, 6:3.
Čtyřhra - finále:
Šuaj Pcheng, Jen C' (3-Čína) - Kingová, Sun Tchien-tchien (1-USA/Čína) 6:3, 6:4.
BANGKOK
Dvouhra - finále:
Tursunov (6-Rus.) - Becker (Něm.) 6:2, 6:1.
Čtyřhra - finále:
Sanchai Ratiwatana, Sonchat Ratiwatana (Thaj.) - Llodra, Mahut (3-Fr.) 3:6, 7:5, 10:7.
LUCEMBURK
Dvouhra - finále:
Ivanovičová (2-Srb.) - Hantuchová (4-SR) 3:6, 6:4, 6:4
Čtyřhra - finále:
Benešová, Husárová (3-ČR/SR) - Azarenková, Peerová (Běl./Izr.) 6:4, 6:2
BOMBAJ
Dvouhra - finále:
Gasquet (1-Fr.) - O. Rochus (8-Belg.) 6:3, 6:4

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články