Hlavní obsah

Ivanovičová je čtvrtou účastnicí Turnaje mistryň

ST. PETERSBURG

Srbka Ana Ivanovičová se poprvé v kariéře kvalifikovala na Turnaj mistryň, který se uskuteční od 6. do 11. listopadu v Madridu. V den začátku poslední akce sezóny pro elitních osm hráček ve dvouhře oslaví Ivanovičová dvacáté narozeniny a jistou účast má jako čtvrtá v pořadí.

Článek

Těšit se již může elitní trojice z čela světového žebříčku Belgičanka Justine Heninová, další srbská hráčka Jelena Jankovičová a Ruska Světlana Kuzněcovová. Ivanovičové dal jistotu startu v elitní společnosti postup do semifinále probíhajícího turnaje WTA v Lucemburku.

"Jsem moc šťastná. Na začátku sezóny byl můj hlavní cíl dostat se do Madridu a mít šanci hrát s těmi nejlepšími. Bude to vzrušující a pro mne nová zkušenost," prohlásila devatenáctiletá hvězda. Vedle letošních titulů z Berlína a Los Angeles si nejvíce cení postupu do finále Roland Garros a semifinále Wimbledonu, kde o kolo dříve odvrátila Nicole Vaidišové tři mečboly.

Vaidišová je aktuálně v žebříčku pro Turnaj mistryň na 16. místě. V Madridu se představí vedle osmi nejlepších singlistek také čtyři elitní deblové dvojice. Celková dotace lukrativní akce je tři milióny dolarů.

Reklama

Související témata: