Hlavní obsah

Razzanová porazila Williamsovou a má druhý titul během týdne

TOKIO

Francouzská tenistka Virginie Razzanová není na turnajích v Asii k poražení. V sobotním finálovém utkání v Tokiu přehrála poprvé v životě nejvýše nasazenou Venus Williamsovou z USA a po třísetové bitvě vybojovala druhou trofej během týdne.

Článek

Čtyřiadvacetiletá Razzanová ztratila proti wimbledonské šampionce první set v poměru 4:6, druhý ale vyhrála v tiebreaku, ačkoliv čelila třem mečbolům, a ve třetím rozhodla o svém druhém turnajovém vítězství v kariéře výsledkem 6:4.

"Ani na okamžik jsem si nepomyslela, že ten zápas je ztracený, ani při mečbolech. Hrála jsem v těch chvílích nejlepší tenis svého života, jednoduchý a agresivní," řekla Razzanová, jež se triumfem posune poprvé v kariéře do elitní třicítky světového žebříčku.

"Vždy zahrála správný míč ve správném čase," pochválila soupeřku i Williamsová, jež si po zápase stěžovala na potíže se stehenním svalem. V úvodu rozhodujícího setu se nechala i ošetřit. "Od první sady jsem to cítila, ale rozhodla jsem se hrát, chtěla jsem zvítězit. Ve třetím setu jsem ale při podání měla velké problémy," doplnila Američanka.

Předchozí, a dosud jediný, triumf na okruhu WTA slavila Razzanová minulou neděli v čínském Kuang-čou, v japonské metropoli dnes vyinkasovala turnajová pětka znovu nejvyšší prémii, a to 25.840 dolarů.

Dvouhra - finále:
Razzanová (5-Fr.) - V. Williamsová (1-USA) 4:6, 7:6 (9:7), 6:4.

Reklama

  1 : 1 Kosťuková - Vondroušová 1 : 1 probíhá Živě
20240420T17 : 15:00+0200
Kosťuková vs. Vondroušová
Kosťuková vs. Vondroušová
Kosťuková
Vondroušová
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články