Hlavní obsah

Obrovský úspěch českého supertalentu. Dvanáctiletá hvězdička se zapisuje do historie tenisu

Praha

Fantastický výsledek? Jistě. Šokující? Ne tak úplně. Další velký talent českého tenisu Brenda Fruhvirtová si připsala obrovský úspěch, který může být jen pouhým začátkem v očekávané hvězdné kariéře. Dvanáctiletá tenistka totiž ovládla prestižní turnaj v Les Petits, který je odborníky považován za neoficiální mistrovství světa hráček do 14 let!

Foto: Sport.cz

Brenda Fruhvirtová patří k velikým nadějím českého tenisu

Článek

Linda a Brenda Fruhvirtovy. Jména těchto dvou mladých slečen si velmi dobře zapamatujte. Jak čerstvá vítězka turnaje v Les Petits Brenda, tak její o dva roky starší sestra Linda, totiž patří k obrovským nadějím nejen českého tenisu.

Čtrnáctiletá Linda si už mimo jiné vyzkoušela trénink s fedcupovým týmem před loňským zápasem s Kanadou, obě dvě se pak staly hlavními oporami týmu, který před téměř šesti měsíci vyhrál v Prostějově mistrovství světa družstev do 14 let.

"Linda dokáže držet krok v trénincích s mnohem staršími hráčkami a dospělými. S tím jsem se zatím moc nesetkal. Když jsem spolupracoval s Kateřinou Siniakovou, tak v jejích třinácti letech jsme mohli pomýšlet na tréninky s o rok staršími. Tady Linda zvládá tréninky rychlostně s dospělými," ocenil nedávno starší ze sester Fruhvirtových, která mimo jiné vyhrála slavný Orange Bowl pro největší talenty světa, trenér Daniel Filjo.

A shodou okolností to byla právě Siniaková, která poznala sílu mladší sestry Brendy Fruhvirtové během prosincové extraligy. Dvojnásobná grandslamová šampionka ve čtyřhře zdolala talentovanou soupeřku až po tuhém boji 3:6, 6:2 a 7:5.

A teď juniorské grandslamy

Ambice cílevědomé Brendy Fruhvirtové však sahají mnohem výše. Tím, že ovládla turnaj v Les Petits, totiž vytvořila i další významný zářez do historie juniorského tenisu. Kromě toho, že se stala jeho nejmladší vítězkou, se totiž spolu se sestrou Lindou, která turnaj vyhrála před rokem, staly i první sourozeneckou dvojici v dějinách, jež tento podnik ovládla.

Dvanáctiletá Brenda svou jízdu turnajem završila finálovým vítězstvím nad Američankou Clervie Ngounoueovou, kterou po velké bitvě přetlačila 6:0, 3:6, 7:5. „Ona hodně rychle servíruje, takže jsem musela být připravena. Její první servis má 190 kilometrů v hodině," říkala pro Tenisový svět mladá slečna.

Česká naděje, na kterou dohlíží kouč Sereny Williamsové Patrick Mouratoglou, má jasno i o své nejbližší budoucnosti. "Řadím tento úspěch hodně vysoko. Ale teď už se dívám na nějaké juniorské grandslamy, tam bych chtěla také hrát," prozrazuje Brenda.

Pochvalná slova na adresu české naděje přišla mimo jiné právě od slavného trenéra třiadvacetinásobné grandslamové šampionky. "Ano, také mi gratuloval. A v dubnu za ním asi pojedeme a uvidíme. Budeme tam trénovat," má jasno mladá šampionka.

Reklama