Hlavní obsah

Djokovič vyhrál ve Vídni, Dementěvová v Moskvě

Dvacetiletá nová hvězda mužského tenisu Srb Novak Djokovič potvrdil roli největšího favorita ve Vídni a na okruhu ATP vyhrál letos už pátý turnaj. Jeden ze tří jistých účastníků Turnaje mistrů dokonce vyprovodil v nedělním finále Švýcara Stanislase Wawrinku v druhém setu s 'kanárem'.

Článek

Djokovič zažil během vídeňského týdne nejhorší okamžik v pátek, kdy musel odvracet čtvrtfinálovému soupeři Argentinci Chelovi dva mečboly. O víkendu už neztratil ani set a ve finále vyhrál třetí hráč světového žebříčku nad daviscupovým reprezentantem Wawrinkou 6:4, 6:0.

Z turnaje s názvem BA-CA Trophy si Djokovič odvezl prémii 133 250 eur. Letos byl i králem turnajů v Adelaide, Miami, Montrealu a Estorilu.

Dementěvová porazila Serenu Williamsovou

Ženský turnaj na společném tenisovém Kremlin Cupu v Moskvě skončil triumfem domácí hráčky. Jelena Dementěvová totiž poprvé v kariéře porazila bývalou světovou jedničku Serenu Williamsovou z USA a dnešní finále vyhrála 5:7, 6:1 a 6:1. Na okruhu WTA si Dementěvová připsala osmý triumf.

Williamsová až do dneška s Dementěvovou ani jednou neprohrála a i pátý vzájemný duel začala lépe. V úvodní sadě více vytěžila ze svého servisu, ale pak začala na kurtu dominovat domácí tenistka. Čtrnáctá hráčka světového žebříčku Dementěvová ve zbývajících dvou sadách favorizované Američance nechala po jediném gamu a na lukrativním domácím turnaji se mohla radovat z trofeje i prémie 182 000 dolarů.

Pennettaová vyhrála přerušený finálový zápas v Bangkoku

Italka Flavia Pennettaová vyhrála tenisový turnaj v Bangkoku, jehož závěrečný zápas musel být v polovině přerušen kvůli dešti. Pennettaová, 49. hráčka světového žebříčku, vyhrála nad Čchan Jün-jan z Tchaj-wanu snadno první set 6:1, ale pak stihly finalistky odehrát jen dva další fiftýny, než se musely jít schovat do šatny. Po téměř tříhodinovém čekání Pennettaová završila finále vítězstvím 6:3.

Nejvyšší muž na ATP Tour Ivo Karlovič vyhrál tenisový turnaj ve Stockholmu. Chorvat s dělovým servisem měřící 208 centimetrů si v dnešním finále pomohl dalšími 27 esy a překazil Thomasi Johanssonovi možný třetí triumf na domácí půdě. Karlovič ztratil ve třísetovém finále jen jednou servis a zvítězil 6:3, 3:6 a 6:1.

VÍDEŇ
Dvouhra - finále:
Djokovič (1-Srb.) - Wawrinka (Švýc.) 6:4, 6:0.
Čtyřhra - finále:
Fyrstenberg, Matkowski (4-Pol.) - Behrend, Kas (Něm.) 6:4, 6:2.
MOSKVA
Ženy, dvouhra - finále:
Dementěvová (Rus.) - S. Williamsová (4-USA) 5:7, 6:1, 6:1.
BANGKOK
Ženy, dvouhra - finále:
Pennettaová (7-It.) - Čchan Jün-jan (Tchaj-wan) 6:1, 6:3.
STOCKHOLM
Dvouhra - finále:
Karlovič (7-Chorv.) - T. Johansson (Švéd.) 6:3, 3:6, 6:1.
Čtyřhra - finále:
Björkman, Mirnyj (2-Švéd./Běl.) - Clément, Llodra (3-Fr.) 6:4, 6:4.

Reklama

Související témata: