Hlavní obsah

Nejen sestry Fruhvirtovy. Juniorské evropské žebříčky ovládají i další mladé Češky!

pan

Je to pohled, který neomrzí. V elitní světové třicítce se vyhřívá hned pětice českých tenistek, v druhém sledu na svou šanci čekají i další v čele s Marií Bouzkovou, Kateřinou Siniakovou či Barborou Krejčíkovou. To však zdaleka není vše. Na juniorských turnajích už totiž řádí další generace v čele se sestrami Fruhvirtovými. A nejen jimi...

Foto: Sport.cz

Veliké naděje českého tenisu zleva Brenda Fruhvirtová, Nikola Bartůňková a Linda Fruhvirtová

Článek

V srpnu loňského roku ovládly české tenistky mistrovství světa družstev hráček do 14 let v Prostějově. Co na tom, že této věkové hranice dosáhla jen Linda Fruhvirtová. Její sestra Brenda přidávala body jako dvanáctiletá, jen o rok starší pak byla třetí do party Nikola Bartůňková.

A nyní triumfovala na neoficiálním mistrovství světa tenistek v Les Petits do 14 let už sama za sebe právě dvanáctiletá Brenda, která se tak stala nejmladší tenistkou v historii, která kdy tento podnik ovládla. Rok před ní na stejné místě kralovala pro změnu její starší sestra Linda.

Obě dívky již dohromady posbíraly mimo jiné tituly z Pardubické juniorky, Orange Bowl pro největší tenisové talenty světa a řadu dalších významných triumfů. Linda si dokonce v loňském roce střihla i trénink s fedcupovým týmem.

Superlativy nad výkony Lindy Fruhvirtové nešetřila mimo jiné i grandslamová vítězka Samantha Stosurová, chorvatská hvězda Borna Čorič či kouč Sereny Williamsové Patrick Mouratoglou, v jehož akademii obě hráčky trénují, a řada dalších.

A obě školou povinné slečny mají i vysoké ambice. "„Můj cíl je být světová jednička a vyhrávat grandslamy," zní z úst obou.

Září i Bartůňková

Vycházející hvězdičky však nejsou jedinými nadějnými přísliby, ke kterým může český fanoušek vzhlížet. Obrovský potenciál se skrývá v již zmíněné třináctileté Nikole Bartůňkové, která kraluje evropskému žebříčku hráček do 14 let. A kdo jí kryje záda? Na druhém místě se vyhřívá její krajanka a stejně stará Sára Bejleková!

V žebříčku šestnáctiletých a mladších tenistek je pak evropskou trojkou Linda Fruhvirtová, které je však stále teprve čtrnáct let, na šestém místě je patnáctiletá Linda Nosková.

Foto: Sport.cz

Brenda Fruhvirtová patří k velikým nadějím českého tenisu

I když se jedná o velmi nadějné hráčky, mají před sebou ještě pořádně dlouhou cestu, což si uvědomuje i ředitelka prostějovského mistrovství Evropy Petra Černošková. „Holky jsou mladinké a může to ovlivnit spousta faktorů, může přijít také zranění. Ale ten potenciál mají velice vysoký a jsou moc talentované," má jasno manažerka.

A jak jsou na tom čeští muži? Pomineme-li již "odrostlejší" naděje typu Jonáše Forejtka, Jiřího Lehečky či Tomáše Machače, pak v rankingu nejlepších evropských hráčů do 14 let drží šesté místo Petr Brunclík, v o dva roky starší kategorii je pak na pátém místě Vojtěch Petr. Jásat mohou Slováci, na prvních dvou místech se totiž vyhřívají jejich dvě naděje - Peterové Privara a Naď.

Foto: Sport.cz

Linda Fruhvirtová má před sebou velkou budoucnost

Reklama