Hlavní obsah

Vaidišová v Curychu nezaváhala, Štěpánek už dohrál

Tenistka Nicole Vaidišová v pondělí bez větších problémů postoupila do druhého kola turnaje v Curychu. Česká fedcupová reprezentantka, která minulý týden v Moskvě vypadla ve čtvrtfinále s Američankou Serenou Williamsovou, porazila tentokrát po setech 6:4 a 6:2 Katarinu Srebotnikovou ze Slovinska. První kolo turnaje v Madridu nezvládl Radek Štěpánek, nad jehož síly byl britský tenista Andy Murray.

Článek

Osmnáctiletá Vaidišová se v utkání s hráčkou, s níž ani ve třetím vzájemném duelu neztratila set, mohla opřít o kvalitní servis a zaznamenala jedenáct es.

Vzhledem k poklesu na žebříčku není nejlepší Češka na Zurich Open nasazená, a proto ji už ve druhém kole čeká jedna z favoritek turnaje Jelena Jankovičová, která měla coby třetí nasazená v prvním kole volno. S o čtyři roky starší Srbkou má sice Vaidišová aktivní zápasovou bilanci 4:3, oba letošní duely ale prohrála.

Silně obsazený halový turnaj v Curychu se hraje o lukrativní dotaci 1,34 miliónu dolarů.

Štěpánek se držel jen v prvním setu

Pro tenistu Radka Štěpánka skončil turnaj série Masters v Madridu už v prvním kole. Český daviscupový reprezentant nestačil na Brita Andyho Murrayho, jemuž za 62 minut podlehl 4:6 a 1:6.

Osmadvacetiletý Štěpánek držel s o osm let mladším Skotem krok pouze do stavu 4:5 v prvním setu, kdy chybami z forhendových volejů umožnil při vlastním podání soupeři zisk sady. Poté už na kurtu vládl pouze Murray a Štěpánek s vypětím sil za stavu 0:5 ziskem čestného gamu odvrátil potupného "kanára". V zápase udělal Štěpánek 32 nevynucených chyb, Murray jen 11.

Na prestižním halovém turnaji s dotací více než dva miliony eur tak zbyl z českých zástupců pouze Tomáš Berdych, jenž má coby devátý nasazený v prvním kole volno.

MADRID
Dvouhra - 1. kolo:
A. Murray (Brit.) - Štěpánek (ČR) 6:4, 6:1, Ginepri (USA) - Melzer (Rak.) 2:6, 7:6 (7:2), 6:4, Monaco (Arg.) - Andrejev (Rus.) 6:7 (5:7), 6:0, 6:4, Koubek (Rak.) - Nieminen (Fin.) 6:3, 3:6, 6:4, Del Potro (Arg.) - Starace (It.) 7:5, 6:1, Ančič (Chorv.) - Gicquel (Fr.) 6:4, 6:2, Baghdatis (Kypr) - Pavel (Rum.) 6:3, 4:6, 6:1, Lopez (Šp.) - Volandri (It.) 6:3, 6:2, Verdasco - Montaňés (oba Šp.) 6:1, 6:1.
CURYCH
Dvouhra - 1. kolo:
Vaidišová (ČR) - Srebotniková (Slovin.) 6:4, 6:2, Golovinová (Fr.) - Kirilenková (Rus.) 6:3, 6:4, A. Bondarenková (Ukr.) - Bacsinszká (Švýc.) 1:6, 6:3, 6:3, Krajicková (Niz.) - Mirzaová (Indie) 6:1, 6:4.

Reklama