Hlavní obsah

Nalbandian překvapivě porazil ve finále v Madridu Federera

Argentinský tenista David Nalbandian překvapivě vyhrál turnaj v Madridu. V nedělním finále porazil světovou jedničku Rogera Federera 1:6, 6:3, 6:3 a jako teprve třetí hráč v historii dokázal při cestě za turnajovým titulem vyřadit tři nejlepší tenisty světa.

Článek

Nenasazený Nalbandian porazil ve čtvrtfinále světovou dvojku Rafaela Nadala a v semifinále si poradil s třetím hráčem žebříčku ATP Novakem Djokovičem. Právě srbský tenista byl prvním hráčem po třinácti letech, který v srpnu v Montrealu v tažení za titulem zdolal tři nejlepší hráče světa. Předtím se podobný kousek povedl pouze Borisi Beckerovi, jenž v roce 1994 porazil ve Stockholmu Peta Samprase, Gorana Ivaniševiče a Michaela Sticha.

Vítězství bylo pro pětadvacetiletého Argentince o to cennější, že letos neměl vůbec dobrou sezónu. Zúčastnil se patnácti turnajů a jeho nejlepším výsledkem byl postup do čtvrtfinále v Barceloně.

Federer prohrál na tvrdém povrchu v hale po dvou letech, když o poslední prohru šestadvacetiletého Švýcara se tehdy shodou okolností postaral právě Nalbandian. Argentinec, jenž ve druhém kole vyřadil Tomáše Berdycha, inkasoval za titul šek na 340 tisíc eur.

Výsledky - Madrid:
Dvouhra - finále:
Nalbandian (Arg.) - Federer (1-Švýc.) 1:6, 6:3, 6:3.
Čtyřhra - finále:
M. Bryan, B. Bryan (1-USA) - Fyrstenberg, Matkovwski (Pol.) 6:3, 7:6 (7:4).

Reklama

Související témata: