Hlavní obsah

Tenisté Hernych s Bubkou postoupili ve čtyřhře v Petrohradu

PRAHA

Tenista Jan Hernych ve dvojici s dvacetiletým synem tyčkařské legendy Sergejem Bubkou zvládli úspěšně první kolo čtyřhry na turnaji ATP v Petrohradu. Česko-ukrajinský pár postup vybojoval v super-tiebraku proti Ekvádorci Nicolasi Lapenttimu a Nicolasi Massuovi z Chile.

Článek

O velké překvapení turnaje hraného na koberci s dotací milión dolarů se v pondělí postaral lotyšský tenista Ernests Gulbis, který vyřadil loňského finalistu a osmého nasazeného Švéda Thomase Johanssona.

Do čtvrtfinále deblové soutěže v Petrohradu postoupil také další Čech František Čermák, jehož spoluhráčem je zkušený domácí tenista Michail Južnyj. S ukrajinským párem Stachovskij, Těreščuk si poradili ve dvou setech.

Haas se odhlásil z turnaje v Lyonu

Německý tenista Tommy Haas se kvůli zažívacím problémům odhlásil z turnaje v Lyonu a může přijít o listopadový vrchol sezony Turnaj mistrů. Coby osmý hráč pořadí ATP Champions Race nyní zaujímá poslední postupovou pozici, mezi uchazeče o letenku do Šanghaje patří i aktuálně dvanáctý Tomáš Berdych, který na Haase ztrácí jen jedenáct bodů.

Haase potíže se žaludkem trápí už déle než týden od turnaje v Moskvě. V Lyonu, kde ode dneška tenisté hrají také o podíly z dotace 680 250 eur, měl být třetím nasazeným hráčem.

Meusburgerová porazila Klaffnerovou v Linci

Zkušenější Yvonne Meusburgerová vyhrála pondělní rakouské derby na tenisovém turnaji v Linci nad teprve sedmnáctiletou Melanií Klaffnerovou a může být ve druhém kole soupeřkou Nicole Vaidišové. Nejlepší Češka však nejprve musí porazit Italku Flavii Pennettaovou.

Turnaj WTA s názvem Generali Ladies má dotaci 600 000 dolarů.

PETROHRAD
Muži, dvouhra - 1. kolo:
Tursunov (5-Rus.) - Melzer (Rak.) 7:6 (10:8), 7:6 (7:0), Kohlschreiber (7-Něm.) - Koroljov (Rus.) 7:6 (7:4), 6:3, Gulbis (Lot.) - T. Johansson (8-Švéd.) 6:2, 6:1, Pašanski (Srb.) - Garcia-Lopez (Šp.) 7:6 (8:6), 6:4, Macukevič - Kunicyn (oba Rus.) 7:6 (7:2), 6:3.
Muži, čtyřhra - 1. kolo:
Čermák, Južnyj (ČR/Rus.) - Stachovskij, Těreščuk (Ukr.) 6:4, 6:3, Bubka, Hernych (Ukr./ČR) - Lapentti, Massu (Ekv./Chile) 5:7, 6:3, 10:6.
LYON
Muži, dvouhra - 1. kolo:
Gicquel (Fr.) - Robredo (2-Šp.) 6:4, 7:6 (7:5), Benneteau - Roger-Vasselin (oba Fr.) 5:7, 6:3, 6:1, Fish (USA) - Almagro (7-Šp.) 2:6, 6:3, 7:6 (7:4), Tsonga (Fr.) - Spadea (USA) 6:3, 6:4.
LINEC
Ženy, dvouhra - 1. kolo:
Meusburgerová - Klaffnerová (obě Rak.) 6:7 (2:7), 6:4, 6:3, A. Bondarenková (Ukr.) - Müllerová (Něm.) 6:3, 6:0.

Reklama

Související témata: