Hlavní obsah

Berdych překvapil hladkou výhrou nad Ančičem i sám sebe

Český tenista Tomáš Berdych ve středu v noci na turnaji Masters v Paříži hladce porazil Chorvata Maria Ančiče 6:3, 6:3 a sám sebe překvapil jak výsledkem, tak výkonem. Udržel si naději na start na Turnaji mistrů v Šanghaji, o svých postupových vyhlídkách se však i vzhledem k pařížskému losu nadále vyjadřuje jen opatrně. Jeho příštím soupeřem bude ve čtvrtečním utkání třetího kola Španěl David Ferrer.

Článek

"Jsem i trochu překvapený, takový výsledek a možná ani výkon jsem ani nečekal," řekl po utkání Berdych, který předloni pařížský turnaj vyhrál a letos je v něm nasazen jako číslo 12.

Poslední utkání úterního programu se hrálo velmi pozdě, skončilo až po půlnoci. Berdych prohlásil, že to pro něho bylo trochu nezvyklé, neboť moc zkušeností z takových večerních zápasů nemá. Vítězství ho ale tím víc potěšilo, navíc Ančić hrál podle jeho názoru v posledních utkáních výborně a byl znovu na vzestupu.

Pro Šanghaj již jen dvě volná místa

Zápas s Ferrerem bude podle Berdycha určitě nesmírně těžký. "Přece jenom je to dneska pátý šestý hráč světa, má vynikající sezónu, hlavně teď na závěr. Potvrdil to i účastí v semifinále na US Open. Určitě to nebude snadný soupeř," řekl Berdych, který má zatím s Ferrerem pasivní bilanci 2:3.

Pokud jde o vyhlídky na Šanghaj, český tenista připomněl, že pařížský los pro něj "není z nejpřívětivějších". Po případném vítězství nad Ferrerem by ho totiž v dalším kole pravděpodobně čekal nejlepší hráč světa Roger Federer ze Švýcarska.

Podle Berdychova názoru bude hodně záležet také výsledcích, jakých v Paříži dosáhnou další tenisté, kteří mají ještě na postup do Šanghaje naději. Před začátkem turnaje ve francouzské metropoli jich bylo 18, přičemž volná místa jsou jenom dvě - ostatních šest si už zajistili Federer, Rafael Nadal, Novak Djokovič, Nikolaj Davyděnko, Andy Roddick a Ferrer.

Reklama

Související témata: